Oglasio se Novak posle saopštenja ATP-a: “Vaš plan može da ima poguban uticaj na sve igrače”

Srpski teniser i najbolji igrač sveta bori se za prava svih tenisera

Novak Đoković predsednik PTPA (Professional tennis player association) ili prfesionalnog udruženja igrača, poslao je saooštenje posle izjava čelnika ATP-a da ova organizacija sprečava razvoj tenisa.

Đoković je sve lepo objasnio u saopštenju koje prenosimo u celosti.

– Hvala svim igračima, navijačima, medijima i ostalim organizacijama igrača u celom svetu za njihovu podršku PTPA. Vasek i ja, među stotinama igrača, naš PTPA tim i savetnici veoma vredno rade na našoj misiji.

Organizacija je kreirana od strane igrača za igrače, mi verujemo da je pošten odnos i transparentnost kroz profesionalni tenis, donošenje odluka,  koje neće imati samo benefite za sport, već će i podržati igrače koji su na dobri pozicijama, ali i one koji jedva preživljavaju.

– Progres i rast dolaze kada radimo zajedno da reformišemo establišment i njihov mentalitet i da prigrlimo inovacije i saradnju.

– Sa našom misijom u glavi mi konstantno pitamo ATP da odloži svoje glasanje o 30.- godišnjem planu, sve dok igrači ne shvate kako će to uticati na njih, na njihovo zdravlje, dobrobit i njihova prava. Trideset godina je veoma dugo vreme i može da ima razne efekte na igrače danas i na generacije koje dolaze. Mi prosto želimo transparentnost i odgovore na važna pitanja.

– Poslali smo mnogo zahteva za sastanke PTPA sa čelnicima ATP-a, koji su eksperti u ovoj oblasti. Poslali smo i listu sa nekim neodgvorenim pitanjima. Mi, uz poštovanje, tražimo da odlože glasanje sve dok ne saznamo više i dok ne dobijemo odgovore na pitanja.

Kao što smo naveli u našem pismu ATP-u ove nedelje. To je nedokučivo da ATP glasa u 27. juna kada moraju da finalizuju mnogo elemenata u svom dogovoru koji mogu da utiču na igrače, njihovo zdravlje, dobrobit i njihvu sposbnost da dobiju fer platu. Imperativ je za naš tim da sarađuje sa ATP-om, kako bi se napravio 30- godišnji plan koji je fer prema igračima. Igrači moraju da budu pravilno informisani.

– Da budemo iskreni, mi ne kažemo da je 30 godišnji plan loš, mi samo želimo više pojašnjenja. Sve do tada glasanje mora biti odloženo. Hvala vam što ste ste pridružili PTPA pokrentu. Zajedno  radimo na tome da naš sport bude još bolji – stoji u saopštenju Novaka.

Video: Tako je stvoren najbolji teniser svih vremena: Mečevi koji su definisali nepobedivog Đokovića

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

Vremenska prognoza – 24. jun

Read Next

EKSPLOZIJA NA TRAFO STANICI NA NOVOM BEOGRADU, VIŠE OPŠTINA BEZ STRUJE – Beograduživo.rs