Oduševila nas je kao Lady Di – uloge u kojima Kristen Stewart ne liči na Bellu iz “Twilighta”

Iako je mnogo nas pamti samo kao Bellu Swan u Twilight filmskoj franšizi, Kristen Stewart je, zapravo, zaigrala u više ostvarenja u kojima je iskazala svoj talenat. Budući da je njen Twilight uticaj bio planetaran, mnogi nisu mogli da razluče njene uloge u kojima se u isto vreme pojavljivala u drugim ostvarenjima, verujući da neprestano igra jednu te istu osobu. Ipak, Kristen se potrudila, pa se pojavljivala u raznim žanrovima – od nezavisnih filmova i intimnih portreta do naučne fantastike, postavši jedna od najintrigantnijih glumica svoje generacije.

Trenutno je u bioskopima gledamo kao princezu Dianu u novom filmu Spencer, gde je dokazala da ume da se nosi i sa zahtevnijim ulogama. Uskoro ćemo je videti i u horor ostvarenju Crimes of the Future, gde joj društvo prave Viggo Mortensen i Lea Seydoux. Koje su to uloge u kojima je Kristen Stewart pokazala da ne liči na Bellu Swan, pročitajte u nastavku teksta…

Panic Room (2002)

Kristen igra ćerku Jodie Foster u ovom sjajnom trileru Davida Finchera. Majka i ćerka se useljavaju u ogromnu višespratnu kuću, u koju ubrzo provaljuju lopovi – Forest Whitaker, Jared Leto i Dwight Yoakam. Dvočlana porodica se sakriva u sobu panike, pokušavajući da preživi brutalni napad. Film traje kratko i u potpunosti drži pažnju. Vrlo je zabavan, pun akcionih scena, a vi ćete biti oduševljeni načinima na koje se majka i ćerka dovijaju kako bi pozvale pomoć. Kristen je imala samo 12 godina u vreme snimanja, a snašla se odlično kao snalažljiva devojčica s dijabetesom.

[embedded content]

[embedded content]

Still Alice (2014)

Srceparajući prikaz realne tuge u kom gledate drage ljude koji vam pred očima padaju u zaborav. Still Alice otkriva bolne posledice koje Alchajmerova bolest može imati po celu porodicu. Alice (Julianne Moore), profesorka lingvistike, mora da odluči kako će provesti dane u kojima je još uvek pri zdravoj svesti. U tome joj pomaže veza sa ćerkom Lydijom (Stewart). Svaka scena u kojoj Lydia vidi kako se gube sećanja njene majke – predstavlja budućnost s kojom će se i ona suočiti. Stewart vodi publiku kroz bol i strah od nestajanja člana porodice, prolazeći kroz teške trenutke kao jedna od onih koji još uvek brinu o njenoj majci. To je nezamislivo užasan obrt sudbine kom Stewart daje formu sa nenaglašenom gracioznošću koja seče do same duše.

[embedded content]

[embedded content]

Clouds of Sils Maria (2014)

Emotivno kompleksni film prati Kristen kao Valentine, ličnu asistentkinju glumice Marije (Juliette Binoche). Kako se Maria priseća prošlosti i razmišlja o budućnosti, vodi duge razgovore sa Valentine koji otkrivaju njihov prisni odnos. Zajedno vežbaju za predstavu, dok način na koji vas film navodi da nagađate o tome da li likovi sve vreme igraju u predstavi ili ne – stvara očaravajući osećaj. Višestruki slojevi apstrakcije su ti koji u film unose napetost dok Valentine biva sve isfrustriranija Marijom. Ostvarenje dostiže kulminaciju baš uz Kristen koja svaku scenu prožima dramatičnim pristupom koji preti da vas smrvi.

[embedded content]

[embedded content]

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Šta svaki horoskopski znak traži u posvećenim odnosima

Read Next

Vremenska prognoza – 18. novembar