Odluka o Mercedesovoj žalbi odložena za petak – Sportklub

Svetska automobilska federacija (FIA) odlučila je da odloži odluku oko Mercedesove žalbe za incident između Luisa Hamiltona i Maksa Ferstapena za petak, a ukoliko stjuarti procene da je novi dokaz dovoljno relevantan slučaj će biti ponovno otvoren.

Mercedes je odlučio da iskoristi pravo i podnese zahtev za ponovljeno razmatranje odluke oko incidenta između Hamiltona i Ferstapena u 48. krugu trke za Veliku nagradu Brazila jer se pojavio snimak sa Ferstapenovog bolida koja stjuartima nije bio dostupan tokom trke, preneo je MAXF1.net.

U četvrtak je održano saslušanje putem video konferencije u kome su učestvovali predstavnici FIA, Mercedesa i Red Bula, a nakon pregledanih dokaza i saslušanja obe strane stjuarti će doneti odluku u petak.

Iako je postojanje novog dokaza jasno, pitanje je da li će se smatrati da je taj dokaz relevantan i dovoljan da se slučaj ponovo pokrene.

„Nakon današnjega saslušanja predstavnika Mercedesa i Red Bula, redari sada razmatraju predmet i svoju odluku će objaviti u petak“, navedeno je u šturom saopštenju FIA.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

SK Studio: Analiza Zvezdinog poraza u Madridu – Sportklub

Read Next

Istražili smo: Toksična kultura istrajavanja i kada je zapravo okej od nečega odustati