Odeća za prelazni period koja će vam pomoći da lakše dočekate proleće

Svake godine, s početka proleća uvek zaboravimo kako da se obučemo, zar ne? Nekada se uhvatite u razgovoru sa samim sobom i kažete: kako to misliš ne moram više strateški da se oblačim? ili da li zaista moram da odložim svoje rukavice i grejače za uši?” Često imate i tendenciju da jednostavno uskočite u svoju prolećnu garderobu, žaleći što niste zgrabili jaknu pri izlasku iz kuće, ili se čak možda i oslonite na to da će odeća za prelazni period bez problema da vam pomogne da pređete iz jedne sezone u drugu.

Imajući to u vidu, pre nego što odložite kapute i debele džempere poslednji put u ormar, barem na neko vreme, dajte im još jednu šansu i učinite ih zaista sezonski raznovrsnim. Znajući koliko bi vreme moglo biti nepredvidivo u ovom periodu, važno je da pomešate svoje jesenje i zimske komade sa prolećnim i letnjim. Zato smo odlučili da vam damo inspiraciju za šest prelaznih prolećnih stajlinga.

Odeća za prelazni period zima-proleće

Baletanke sa udobnim džemperom

Ne može se poreći da su baletanke trenutno cipele sezone, pa pre nego što nas proleće pogodi u potpunosti, uključite ovaj stajling u svoju zimsku garderobu dok još možete. Uparen sa širokim farmerkama i zdepastim džemperom, kontrast tekstura se spaja da bi napravio neverovatan autfit.

Kožna jakna i klasična bela majica

Kad je napolju prohladno i puffer kaput bi vas mogao preznojiti, odlučite se za kožnu jaknu. Pruža optimalnu količinu osećaja topline i izgleda veoma simpatično upareno sa pantalonama, farmerkama ili čak trenerkom. Osim toga, ne možemo se setiti nečega što više vrišti cool-girl od obične kožne jakne.

Pročitajte i ovo: Maksi-suknje su IN! Ovo su naši omiljeni komadi koje možete kupiti online

Komplet koji će vas istaći

Ništa ne može učiniti da se osećate komfornije i prijatnije od udobnog kompleta. Postoji nešto tako posebno u helankama-zvoncarama ili pantalonama uparenim sa odgovarajućom duksericom i patikama, a prolećni dan od petnaestak stepeni je savršeno vreme da nosite upravo ove komade.

Strukturirana jakna i farmerke

Ovaj minimalni autfit praktično sam govori “udobno i šik”. Dobra strukturirana jakna je univerzalan komad koji se može koristiti kao gornji sloj, a koji opet možete skinuti ako vam postane toplo. Završite čitav stajling parom klasičnih mokasina koje će vam ugrejati stopala, a da nemate nelagodan osećaj teških čizama.

Blejzer, dukserica i helanke

Oversized blejzer nikada nije loša ideja – to nećemo nikad prestati da ponavljamo! Kad ga kombinujete sa helankama, konačan autfit će vam biti potpuno šik i idealan za trenutak kad vam je potrebno malo dodatne toplote, a ne želite klasičnu jaknu. Završite ceo stajling sa patikama koje se ističu i bićete spremni za izlazak.

Štrikani džemper i pantalone

Koliko god voleli lepršave bluze tokom toplijih meseci, one vam neće uvek pružiti dovoljnu količinu toplote dok čekate da se vreme odluči kakvo će biti tog dana ili nedelje. Fino štrikani džemper sa sobom nosi prolećni osećaj dok zadržava potrebnu pokrivenost koja vam je potrebna tokom marta i aprila. Još ako ga ukombinujete sa širokim pantalonama, dobićete svoj novi omiljeni autfit za posao koji ćete moći da nosite još koji mesec.

Razumemo da odeća za prelazni period može da predstavlja težak zadatak, ali sve što treba da imate na umu je da je vreme da kombinujete komade koje inače koristite za različita godišnja doba. Nije potrebno da odmah idete u kupovinu, već iskoristite ono što već imate u garderoberu. Ako već imate komade u kojima se osećate dobro, nećete morati da brinete o tome da li će vam nešto dobro stajati, a pritom ćete uštedeti!

Pročitajte i ovo: Potrebni su vam prolećni stajlinzi za posao? Izdvojili smo naše omiljene komade!

Naslovna fotografija: instagram.com/laurajadestone

Nenad Grubanoski

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Alvares produžio ugovor sa Mančester sitijem na godinu dana

Read Next

Ženska prijateljstva su ključna za sreću, a evo zašto je važno da ih negujete – WANNABE MAGAZINE