• January 25, 2022

OBUSTAVA RADA BEOGRADSKIH ADVOKATA I TO DO ISPUNJENJA ZAHTEVA – Beograduživo.rs

OBUSTAVA RADA ADVOKATA – Juče se održala skupština Advokatske komore Beograda (AKB) i izglasana je odluka o obustavi rada do ispunjenja zahteva. Obustava stupa na snagu od petka, 24. decembra.

Najavljuju da u danima obustave rada neće postupati u postupcima pred sudovima i drugim organima na teritoriji cele Srbije i bez izuzetaka. To znači da se obustava odnosi na sve postupke, uključujući i tzv. pritvorske predmete, postupke prema maloletnicima i postupke po privremenim merama.

U toku obustave rada advokati mogu da sačinjavaju pismene podneske koji su vezani za rok i to u situacijama kada bi stranka izgubila pravo na podnošenje pravnog sredstva ili bi joj bila naneta nenadoknadiva šteta.

Zahtevi su otklanjanje pravne nesigurnosti izazvane dopunom stava Vrhovnog kasacionog suda, koji se tiču bankarskih sporova i potpuno povlačenje Nacrta zakona o parničnom postupku iz javne rasprave. Takođe, beogradski advokati traže zamrzavanje poreskih obaveza na nivou iz ove godine dok se ne postigne dogovor sa predstavnicima države.

Najnovije na Beograd uživo:

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Admin

Read Previous

NERADNI I RADNI DRŽAVNI I VERSKI PRAZNICI 2022. GODINE – Beograduživo.rs

Read Next

Piksi izabran za sportsku ličnost Niša – Sportklub