Novi trend u wellbeingu – kako vam EFT Tapping može pomoći da uklonite stres? – WANNABE MAGAZINE

U današnjem, brzom vremenu i životu bez pauze mnogi od nas osetili su kako mentalne, tako i fiziče posledice stresa. Neretko smo nezadovoljni, nervozni, puni negativne energije koju ne znamo kako da izbacimo iz sistema i samim tim iz dana u dan postajemo sve anksiozniji. Ali, ne brinite – otkrili smo novu metodu koja vam može pomoći da se rešite neželjenog stresa i anksioznih misli, i svoju energiju usmerite na ono što, zapravo, želite u životu. U pitanju je takozvana EFT Tapping tehinka, poznatija i kao tapkanje akupunkturnih tačaka na telu, a u nastavku vam otkrivamo sve o ovoj tehnici i njenim benefitima!

Šta je EFT Tapping?

EFT je zapravo skraćenica od emotional freedom technique – tehnike koja predstavlja alternativni tretman u situacijama u kojima osećamo fizičku bol ili emotivni disbalans. Ova tehnika se služi tapkanjem akupunkturnih tačaka na telu, čime se tretira bol i balansira energija u našem organizmu. Tapkanje može pomoći pri tretiranju anksioznosti, kao simptoma post-traumatskog stresa.

Kako EFT Tapping funkcioniše?

Slično akupunkturi, EFT tapkanje se fokusira na energetske tačke na telu, preko kojih se može vratiti balans energije našeg celokupnog organizma. Istraživanje o ovim tačkama nastalo je još u drevnoj Kini, u kojoj je vladalo verovanje da kroz ove tačke na telu prolazi i kanališe se energija našeg bića. Akupunktura se koristi iglama kako bi ostvarila pritisak na ove tačke, dok se EFT koristi jednostavnim tapkanjem prstima. Tapkanjem ovih tačaka, zapravo, šaljemo impulse mozgu, koji zatim reguliše nivoe stresa u našem organizmu.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Anji Ilić obe pobede u Grčkoj – Sportklub

Read Next

Rihanna i A$AP Rocky očekuju prvo dete, a svi nestrpljivo čekamo gender reveal party! – WANNABE MAGAZINE