Novi Android komplikuje “šerovanje”: Ova promena vam se neće svideti!

Korisnici Androida su već navikli da velika većina aplikacija koristi sopstveni meni za deljenje podataka, to bi to ukoro moglo da se promeni. Da bi “uniformisao” iskustvo rada na novom Androidu 12, Google je odlučio da “prisili” proizvođače softvera da koriste isključivo njegov meni za deljenje.

I pored toga što nikakve zvanične informacije još uvek nisu objavljene, vest o jedinstvenom meniju za deljenje potekla je od autora Sharedra, panela za deljenje podataka. Oni su primetili da sistem korisnicima više ne nudi izbor između nekoliko mogućnosti, već automatski aktivira Googleov meni. Kad su pitali Google da li je reč nekoj vrsti baga, zvanični odgovor je glasio da je reč o – opciji.

Google još uvek nije ništa zvanično saopštio o promenama u okviru Android Sharesheet-a, zvaničnog panela za deljenje podataka. Kako navodi sajt XDA Developers, korisnici će moći da koriste Sharedr kao alat za deljenje podataka, samo što će morati da ga biraju unutar Googleovog menija, čime su dobili jedan dodatni korak prilikom šerovanja sadržaja.

Očigledno, Google želi da uniformiše svoj operativni sistem, pa makar i po cenu naširoko hvaljene fleksibilnosti Androida, prenosi Tportal. Čini se da je ta kompanija konačno zaključila da ako želi jednostavnost i stabilnost, neke opcije jednostavno mora da isključi ili da zakomplikuje tako da niko više ne želi da ih koristi.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

7 dobrih serija koje zaslužuju da ih gleda mnogo više ljudi

Read Next

Sve hit izjave Jovane Jeremić: Dole imam katanac, a diplomom ću mahati dok sam živa