Novak u suzama napustio konferenciju: Teško mi pada odsustvo… – Sportklub

U emotivnom razgovoru sa srpskim novinarima posle poraza u finalu US opena, Novak Đoković zahvalio se na podršci svima koji ga podržavaju, rekao je da nema još ništa isplanirano za budućnost kada je reč o turnirima, a na kraju je i napustio konferenciju kada je govorio o tome kako žali što ne provodi više vremena s decom.

Đoković je u finalu u Njujorku izgubio od Danila Medvedeva 6:4, 6:4, 6:4.

„Osećam olakšanje… Zapravo ne olakšanje, nego rasterećenje kada se završio poslednji poen. Pritisak i očekivanja su bili ogromni pre i za vreme ovog turnira. Koliko god da sam se trudio i uspevao da ostanem u sadašnjem trenutku, usredsređen na naredni korak, ceo taj proces iscrpi mnogo. Osećam razočaranje i tugu jer je propuštena velika prilika. Nije lako podneti ovakav poraz, osećam gorčinu u ustima“, rekao je Đoković i potom se osvrnuo na podršku koju je dobio s tribina:

„Podrška, energija i ljubav publike koje sam dobio danas predstavlja nešto što ću dugo pamtiti i što ostaje doveka. Stvarno su mi ispunili srce predivnim emocijama. Zaplakao sam pred poslednji gem jer je emocija bila jaka i jedinstvena. Nikada nisam nešto slično doživeo ovde u Njujorku. Skupilo se sve što sam prethodnih godina doživljavao ovde u velikim mečevima… Osećam da nisam zasluživao tretman koji sam često dobijao, sada se sve preokrenulo. Velika zahvalnost svim našim ljudima koji su došli uživo da gledaju, ljudima koji su pratili na TV-u takođe“.

„Ne želim patetično da zvučim; Ne osećam se starim“

Novak Đoković
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Uprkos porazu, Đoković ove sezone i te kako ima razloga da bude zadovoljan.

„Nažalost, tako je kako je, završetak nije idealan, ali moram da budem ponosan zbog svega učinjenog. Uspešna godina, tri slem titule i finale. Ne želim da patetično zvučim i da se žalim, jer imam toliko toga na čemu treba da budem zahvalan. Nezahvalno je i nekorektno pričati o… Naravno da me boli, čovek sam i imam emocije, ali podsećam sebe koliko neverovatno mnogo imam sreće u životu – bog i anđeli su me podržavali svih ovih godina i na tome sam im večno zahvalan, i zbog toga sam i ovde, da se razumemo. Ima još stranica da se ispiše“.

Na pitanje šta je potrebno uraditi kako bi se održao korak s mladim lavovima i ima li negde prostora za napredak, Novak je odgovorio:

„Mora da se napreduje. Stagnacija znači nazadovanje u tom kontekstu. Bez treninga, na terenu i van njega, nema rezultata. Što više vreme odmiče za nas matorije, to nam je duplo teže nego mlađima da ostanemo na vrhu i da budemo kandidati za osvajanje slemova. Svestan sam toga i te kako, ali nije to nešto što me brine, to je prirodni ciklus u životu. Ne osećam se staro i istrošeno kada je telo u pitanju“.

[embedded content]

Potom je Đoković počeo da govori o porodici.

„Naravno, život je potpuno drugačiji, ja sam i suprug i otac, imam druge prioritete kada se život sagleda u celini. Želeo bih više da budem sa decom, to sam sebi obećao jer… Odsustvo me boli dosta…“, zasuzio je Novak:

„Izvinjavam se. Uhhh“, završio je Đoković konferenciju i ustao, vidno potresen.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

KORONA VIRUS COVID-19 U SRBIJI – AKTUELNO STANJE – Beograduživo.rs

Read Next

Još jedan novi beauty brend među poznatima? Da, i makeup YouTuberka NikkieTutorials izbacuje svoju liniju kozmetike