• December 9, 2023

Novak o MVP Jokiću: Um caruje, snaga klade valja! – Sportklub

Prvi teniser sveta Novak Đoković veoma je srećan zato što je Nikola Jokić postao MVP NBA lige, i kaže da je Nikola skroman momak koji je zaslužio priznanje.

“Velike čestitke. Apsolutno zasluženo. Da je bilo drugačije, ne bi bilo normalno, jer je apsolutno najbolji, imao je i najbolju statistiku čitave sezone”, kaže Đoković i dodaje:

Jokić MVP:

“Naravno, nisam ekspert za košarku, ali veliki sam ljubitelj i navijač – pratim sve naše igrače u NBA i Evroligi. Košarka je broj jedan sport kod nas, zemlja smo košarke, a sada smo pokazali i zašto”.

Novak kaže da je video podatak da se nikada nije desilo da iz iste zemlje dolazi MVP NBA, Evrolige i Evrokupa.

“To je nešto neverovatno. Čestitam svim momcima – i Vasi Miciću i Teodosiću i Džokeru. Obradovali su nas, predstavljaju Srbiju na najbolji mogući način. Uspeti na način na koji je Jokić uspeo u NBA, sa svim ‘zverima’ koje tamo igraju, stvarno je za svaku pohvalu. Cela Srbija i sportska javnost treba da budu ponosni na njega”, ističe Novak, pa nastavlja:

“On je izuzetan momak, veoma skroman. Imao sam priliku da provedem neko vreme s njim na prošlim olimpijskim igrama, nadam se da ću ga i ove godine videti na OI. Mnogo mi je drago zbog njega. Njegova košarkaška inteligencija zaista je impresivna. Toliko mi je drago što on, takav kakav jeste, uspeva da nadmudri rivale. Um caruje, snaga klade valja – Jokić je dobar primer. Ako pametno treniraš i pametno igraš, u svakom sportu možeš da dostigneš vrh, nezavisno od, u odnosu na rivale u NBA, neke fizičke inferiornosti. Svaka mu čast, hvala mu”.

Za kraj, Novak je poručio da će se u četvrtak fotografisati sa Jokićevim dresom.

“Stigle su mi obe garniture. Slikaću se, pa ću mu i na taj način čestitati”, zaključuje Novak.

Đoković je u četvrtfinalu Rolan Garosa savladao Matea Beretinija u četiri seta, a u petak ga u polufinalu čeka Rafael Nadal.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Prvi SK Studio posvećen Evropskom prvenstvu u fudbalu – Sportklub

Read Next

Ovo su najneobičniji održivi materijali za koje niste znali da postoje! – WANNABE MAGAZINE