Nova drama i novi preokret Reala za majstoricu sa Efesom – Sportklub

Novim sjajnim preokretom košarkaši Reala izborili su peti meč sa Efesom u borbi za plasman na Fajnal for.

Real je u četvrtom meču slavio 82:76 i zakazao majstoricu koja će se igrati u Istanbulu u utorak 4. maja.

Veoma čudnu prvu četvrtinu odigrala su dva tima. Efes u prvih pet minuta nije uspeo da da nijedan koš i Real je napravio seriju 17:0. Efes je uzvratio serijom 11:0 i donekle stigao zaostatak, ali je tim iz Madrida nakon prvih deset minuta imao šest poena prednosti (19:13).

Ako su bili neubedljivi u prvoj, u drugoj četvrtini su igrači Efesa bili dominantni i ovaj period igre rešili su u svoju kosrist rezultatom 34:17 pa su tako na odmor odneli 11 poena prednosti.

Dosta izjednačenija igra viđena je u trećoj četvrtini u kojoj se više nije toliko igralo u serijama. Prednost Efesa malo se smanjila, ali je i dalje bila dovoljna za lagodan ulazak u odlučujućih deset minuta.

Primakao se Real na -8 na oko četiri minuta do kraja, pa i na -4 na tri minuta do kraja, izgledalo je kao da će Real uspeti da se vrati u meč kao i u prethodnoj utakmici i da Efes ulazi u problem. U prvih sedam minuta igre u poslednjoj četvrtini Efes je dao samo sedam poena.

Na nešto više od dva minuta Efes je imao samo dva poena prednosti, ništa mu nije polazilo za rukom, promašeno je nekoliko lakih šuteva, nagažena aut linija… A Real je sva kažnjavao pa i poveo 74:73 na nešto manje od dva minuta do kraja.

Dva poena prednosti imao je Real na osam sekundi do kraja utakmice.

Real su do nove pobede predvodili Usman Aruba sa 24 poena i 12 skokova i Džejsi Kerol sa 20 ppoena.

Sa druge strane, Rodrige Buboa dao je 23 poena, a Šejn Larkin 22 poena uz osam asistencija. Vasilije Micić stao je na devet poena, a Krunoslav Simon na šest.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Veliki kiks golmana Ćavijeve ekipe (VIDEO) – Sportklub

Read Next

ACB: Slavili San Pablo Burgos i Tenerife – Sportklub