Nova agentkinja 007 postavlja primer za sve buduće filmove, kaže glumica Lashana Lynch

Lashana Lynch, koja igra novu agentkinju 007 u predstojećem ostvarenju No Time To Die, kaže da njena junakinja postavlja primer za snažne ženske likove u svim budućim filmovima. Nakon više odlaganja usled pandemije korona virusa, No Time To Die će danas, 30. septembra, biti premijerno prikazan u bioskopima Velike Britanije, dok će se u toku sledećih sedmica pojaviti i u drugim zemljama sveta. Film, koji predstavlja poslednju ulogu Daniela Craiga kao Jamesa Bonda, prati agenta koji pokušava da spasi kidnapovanog naučnika i zaustavi zlog negativca, naoružanog opasnom novom tehnologijom.

Lashana Lynch igra Nomi, agentkinju koja je, nakon Bondovog penzionisanja, preuzela ulogu 007. Još nije poznato kakav uticaj će izvršiti na priču, ali trejleri sugerišu da će Nomi i Bond udružiti snage kako bi pobedili Safina, antagonistu kog tumači Rami Malek. Nova agentkinja izgleda jednako žestoko kao i legendarni Bond, dok je njena uloga hvaljena i iz razloga što Bond filmove povezuje sa vrednostima polne ravnopravnosti današnjice.

U intervjuu za Total Film, Lynchova je pričala o tome šta Nomi za nju predstavlja i kako joj je drago što uloga postavlja presedan za, ne samo predstojeća Bond ostvarenja, već za sve buduće filmove. Ona svoju junakinju hvali zbog snage i zbog toga što odražava žene koje svakodnevno susreće, opisavši je “ženom u centru promene”. Lashana je istakla da se ovakva promena u svesti desila širom planete, a pogotovo u afroameričkoj kulturi. “Nomi je odličan primer žena sa kojima se svakodnevno srećem, sa kojima sam odrasla i za koje bih volela da budu prikazivane na ekranu do kraja mog života. Volela bih da moja buduća ćerka vidi lik poput Nomi kao normu. To bi bio moj san, i zapravo, mislim da će se to dogoditi”, kaže glumica.

Ona smatra da se zatekla u pravom istorijskom trenutku, jer je franšiza doživela tolike promene, pa je došlo odgovarajuće vreme da sa sigurnošću može da kaže da ovakav potez predstavlja “primer kojim sve franšize treba da se vode, kao i drugi režiseri i ostali filmski stvaraoci”.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Ovo su najbolje revije sa Milanske nedelje mode, koje će inspirisati vaše buduće autfite

Read Next

Vremenska prognoza – 1. oktobar