Niste prihvatili nova pravila? WhatsApp se opet predomislio – evo šta sada možete da očekujete!

“Tresao se internet, rodilo se nekoliko podsetnika”… tako nekako bi poznata srpska poslovica mogla da zvuči u slučaju priče o novim pravilima čije uvođenje WhatsApp najavljuje još od januara…

Prošlo je pet meseci od prve najave uvođenja novih uslova korišćenja i deljenja podataka korisnika između Facebooka i WhatsAppa, ali izgleda sa su te dve platforme na kraju odlučile da – ne urade baš ništa! U međuvremenu, za proteklih pet meseci 2021. godine, najpopularnija čet aplikacija na svetu ostala je bez nekoliko desetina miliona korisnika.

U nedavnoj objavi kompanije Facebook, koju je preneo TheNextWeb, navodi se da “nakon razgovora sa vlastima i stručnjacima za bezbednost na internetu, Facebook ne planira da ograničava funkcije WhatsApp aplikacija onima koji ne žele da prihvate ažurirane uslove korišćenja“.

Korisnici će ubuduće povremeno dobijati obeveštenja koja će ih podsećati da novi uslovi korišćenja postoje i da bi oni trebalo da ih prihvate, piše Engadget.

Da podsetimo, Facebook je u januaru objavio uvođenje novih pravila korišćenja za WhatsApp, sa ciljem da omogući komunikaciju između Facebook onlajn prodavnica i korisnika WhatsAppa. Međutim, brojni korisnici su to shvatili kao još jedan pokušaj prikupljanja njihovih ličnih podataka. Zbog toga je usledio najveći “egzodus” korisnika u istoriji neke slične aplikacije.

WharsApp je prvo pomerio rok početka primene novih pravila sa marta na 15. maj, nakon čega je potpuni prestanak korišćenja onima koji ne prihvate pravila, zamenjen “postepenim smanjivanjem broja opcija”, da bi na kraju sve pretvorilo u “povremeni podsetnik, koji ne bi trebalo da remeti korisničko iskustvo”.

Nova situacija sa povremenim slanjem podsetnika možda neće trajati večno, upozorava Engadget, ali su korisnici koji su odbili da prihvate nova pravila, bar za sada, bezbedni.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

Novo superbrzo punjenje napuni bateriju od 5.000mAh za samo 8 minuta!

Read Next

Ko nije propisno obučen za volanom, možda će morati da plati paprenu kaznu