Nišlije organizuju rolerijadu za Janino lečenje: Na točkove mogu svi do 96 godina

Jana Mitić

Foto: Fondacija Pokreni život

Trka i slalom na rolerima, kao i revijalni trening na skejtbordu, očekuju Nišlije u nedelju, 24. septembra od 12 sati na humanitarnoj rolerijadi u Tvrđavi. Organizatori iz Ski kluba Niš ističu da ovim događajem žele da prikupe sredstva za lečenje devojčice Jane Mitić, koja se godinama bori sa retkom dijagnozom – Tetralogija Fallot, prenose Južne vesti.

Priliku da pokažu svoje sposobnosti i brzinu, učesnici trke imaće od 13 sati utrkujući se na distanci i poligonu, kažu organizatori i dodaju da će trka biti organizovana u kategorijama do 6, 8, 12, 14 i od 15 do 96 godina.

Od 14 do 18 sati, posetioci i učesnici moći će da saznaju više o jednom od najmlađih olimpijskih sporotva, skejtordingu, kada će zainteresovani moći da se isprobaju i nauče veštine ovog sporta.

Za hrabrije učesnike, ali i posetioce od 15 sati biće organizovan alpski “roler ski” revijalni trening.

“Roler ski” kao jedan od načina kako skijaši ostaju u formi i tokom letnje sezone, biće održan na nizbrdici odmah iznad letnje pozornice. Ovde će i svi posetioci imati priliku da probaju SKI simulator i saznaju nešto više o samom skijaškom sportu.

Organizatori ističu da će rolerijada biti organizovana kako bi se sakupila dodatna sredstva za lečenje Jane, koja do sada imala dve operacije, ali je potrebna i treća, koja mora biti obavljena u inostranstvu.

(Telegraf.rs)

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

Oglasio se svekar Aneli Ahmić: “Moj Asmin je ostajao sam sa detetom po 14 dana”

Read Next

VRAĆAJU SE MERE POTIV KOVIDA – OBJAVLJENE NOVE PREPORUKE ZA POSTUPANJE U USLOVIMA PANDEMIJE – Beograduživo.rs