Nikola Tesla je još 1926. godine predvideo mobilni telefon, evo šta je tada rekao

Slavni srpski i američki naučnik Nikola Tesla još davne 1926. godine predvideo je, odnosno opisao, nastanak uređaja čiji opis potpuno odgovara savremenim pametnim telefonima. On je, u intervjuu za Collier’s magazine, govorio o komunikacionom uređaju budućnosti, koji će biti tako “jednostavan” da ćemo moći da ga nosimo u “džepu od prsluka”. Tesla je tada rekao:

– Kada bežična tehnologija bude savršeno primenljiva, ceo svet će biti pretvoren u jedan veliki mozak, što on zapravo i jeste. Sve stvari će biti delići jedne stvarne i ritmične celine. Mi ćemo moći međusobno da komuniciramo i istom trenutku, bez obzira na udaljenost. I ne samo to!

– Putem televizije i telefonije gledaćemo i slušati jedni druge kao da razgovaramo licem u lice, bez obzira na udaljenosti od više hiljada milja. Instrumenti koji će nam omogućiti da to ostvarimo biće neverovatno jednostavni u poređenju sa našim sadašnjim telefonima. Čovek će taj uređaj moći da nosi u jednom od džepova svog prsluka!

(Telegraf.rs/LinkedIn/vjevrosimovic)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

Vremenska prognoza – 10. maj

Read Next

Da li su turbo motori manje pouzdani od atmosferskih?