Connect with us

Vesti

Nikola Bulatović: Mjuzikl “Company” će imati zanimljivu glumačku ekipu

Published

on

Nikola Bulatović

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Nikola Bulatović, koji je govorio o svojoj ulozi u mjuziklu “Company”, čija je premijera 15. marta u Operi i teatru “Madlenijanum”.

Bulatović je rekao da je u predstavi glumačka ekipa veoma zanimljiva, pošto je reditelj Nebojša Bradić preneo dosta glumaca iz svog mjuzikla “Žene na ivici nervnog sloma” u Pozorištu na Terazijama.

“Očigledno je Nebojša prepoznao dobru energiju koju smo stvorili u prethodnom projektu i onda je iskombinovao ljude iz obe podele da igraju novu predstavu”, naveo je Bulatović.

Prema njegovim rečima, muzika Stivena Sondhajma u “Company” je “najkomplikovanija što se tiče tog žanra”.

Bulatović je dodao da predstava govori o pogledu ljudi u svoju životnu budućnost i prošlost, kroz Roberta, koji puni 35 godina i na svom rođendanu, okružen parovima, nalazi se na prekretnici – da li treba da se ženi i šta će sa poslom.

Matično Pozorište na Terazijama je repertoarsko, pa su glumci navikli da igraju različite stvari, u više predstava, dok su u Evropi uglavnom počeli da rade po jednu predstavu, koja traje u zavisnosti od gledanosti, primetio je Bulatović.

“U Pozorištu na Terazijama, gde zaista čovek mora da bude fizički spreman i da mu je glas uvek u funkciji, kažem mlađim kolegama – ovo nije pozorište u kojem možete biti bolestan, pa doći na scenu, nešto izgovoriti, pa će to proći”, rekao je glumac.

Istakavši da u mjuziklu “nema nazad kad orkestar krene”, Bulatović je dodao da se svi glumci trude da budu fizički i psihički spremni, što važi i u Pozorištu na Terazijama i “Madlenijanumu”.

Bulatović se tokom tri decenije karijere, sticajem okolnosti, nije sretao profesionalno sa Bradićem, a nakon iskustva u “Ženama na ivici nernog sloma” i “Company”, priznao je da je “zaista najprijatnije iznenađen kako to sve funkcioniše”.

“Kad se nađete sa čovekom na istoj talasnoj dužini, onda to jednostavno teče. Naravno, suočavamo se sa problemima koji su vezani za scenu, za tekst, ali u smislu procesa i rada, pa sve to bude mnogo bolje na kraju, nego da nema problema”, naveo je glumac.

Bulatović je dodao da u svom dugogodišnjem iskustvu nije naišao na reditelja sa kojim lakše i bolje sarađuje od Bradića.

Upitan da uporedi domaće mjuzikle i one u svetu, Bulatović je rekao da se “kod nas mnogo više vodi računa o tekstu, glumačkom izrazu, prolazi se kroz sve situacije, namaštava se”.

“Ne kažem da to preko ne rade, ali mnogo manje od onog što mi ovde radimo. Voleo bih da prenesemo ovde muzički deo. Mislim da nama još nedostaje savršenstva u zvuku”, rekao je Bulatović.

Prema njegovim rečima, naši nedostaci su, što se tiče ozvuke i dužih i preciznijih proba sa orkestrom, jer se brzo prelazi sa klavira, na orkestar, pa na premijeru.

“Naravno uslovljeno je sve novcem, jer morate imati probe sa orkestrima koji koštaju. Kad bi to mogli da podignemo na veći nivo, mislim da bi bili egal sa evropskim i svetskim mjuziklima”, zaključio je Bulatović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Continue Reading

Vesti

Analitičari prognoziraju da će se cena zlata povećati: Evo i za koliko

Published

on

By

zlato Foto: Shutterstock/tech_BG

Zlato bi moglo da dostigne cenu od 3.000 dolara po unci u narednih šest do 18 meseci zbog povećanog priliva investicija, navodi se u najnovijem predviđanju njujorške bankarske korporacije Sitigrup (Citigroup).

Analitičari korporacije Sitigrup predvođeni stručnjakom Akašom Došijem su podigli svoju prognozu prosečnih cena zlata u 2024. na 2.350 dolara po unci i izvršili “masovnu reviziju od 40 odsto naviše” u svom predviđanju za 2025, pošto sada očekuju da će prosečna cena zlata sledeće godine iznositi 2.875 dolara po unci, prenosi Blumberg.

Kako se navodi u analizi, na rast cena zlata će dodatno uticati očekivano smanjenje kamatnih stopa u Sjedinjenim Američkim Državama.

Sitigrup smatra da bi cene zlata mogle nakratko da padnu oko maja ili juna, ali očekuje njihov dalji rast nakon pomenutog perioda.

Goldman Saks je ranije naveo da očekuje rast cena zlata na 2.700 dolara za uncu na kraju 2024. godine, dok švajcarska banka UBS u istom periodu očekuje cenu od 2.500 dolara za uncu zlata.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Continue Reading

Vesti

Danas oblačno i osetno hladnije sa kišom i pljuskovima: Najviša temeratura do 17°C

Published

on

By

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đorđe Đurić

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Beogradu u sredu oblačno i vrlo hladno za ovo doba godine, povremeno sa kišom i pljuskovima

Đorđe Đurić, vremenska prognoza kiša Foto: Telegraf/M.B.

U Srbiji u sredu oblačno i osetno hladnije sa kišom i pljuskovima, na jugu i jugoistoku sa pljuskovima i grmljavinom, uz veću količinu padavina. Na planinama zapadne i jugozapadne Srbije očekuju se susnežica i sneg.

Duvaće umeren zapadni i severozapadni vetar, krajem dana u pojačanju. Jutarnja temperatura od 6 do 12°C, maksimalna dnevna od 8°C u zapadnim do 17°C u južnim predelima Srbije.

U Beogradu u sredu oblačno i vrlo hladno za ovo doba godine, povremeno sa kišom i pljuskovima. Duvaće umeren zapadni i severozapadni vetar. Temperatura tokom dana bez većeg kolebanja i biće od 8 do 10°C.

U Srbiji u četvrtak oblačno i hladno sa kišom i pljuskovima, na planinama sa snegom. U petak i u subotu biće promenljivo oblačno, u većini predela suvo, na jugu sa kišom, na višim planinama sa snegom. U nedelju kiša u većini predela, uz jak severozapadni vetar. Maksimalna temperatura do kraja sedmice biće uglavnom od 11 do 17°C.

(Telegraf.rs)

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Continue Reading

Vesti

Nakon letnjeg dana, sledi jače pogoršanje vremena, ujutro već u ovom delu zemlje: Temperatura do 30°C

Published

on

By

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đorđe Đurić

Vreme čitanja: oko 1 min.

Do večeri pogoršanje vremena zahvatiće celu Srbiju

Vremenska prognoza Foto: Telegraf

U Srbiji danas sunčano i veoma toplo vreme, uz jak, na udare i olujni jugozapadni vetar, a očekuje se i umerena i visoka oblačnost.

Već ujutro i pre podne na severu Vojvodine povećanje oblačnosti, uz jak, na udare i olujni severoistočni vetar, uz osetno hladnije vreme.

Posle podne, uveče i tokom noći u svim predelima jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uz skretanje vetra na jak severni i severoistočni, povremeno i sa olujnim udarima.

Jutarnja temperatura od 8 do 16°C, maksimalna dnevna od 20°C na severu Vojvodine do 30°C na istoku i jugoistoku Srbije.

Vremenska prognoza za Beograd

U Beogradu u utorak sunčano i veoma toplo, uz jak jugozapadni vetar.

Posle podne naoblačenje, uz jak, na udare i olujni severni i severoistočni vetar, a krajem dana i tokom noći očekuju se kiša i pljuskovi sa grmljavinom.

Jutarnja temperatura 16°C, maksimalna dnevna 28°C, krajem dana u osetnijem padu.

(Telegraf.rs)

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 BGD novine, powered by WordPress.