Nik Kirjos odustao od Olimpijskih igara – Sportklub

Australijski teniser Nik Kirjos odlučio je da se pridruži brojnim teniserima koji neće učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto je objavljeno da će se najveća sportska manifestacija održati bez prisustva publike.

Nik Kirjos

Želim da vas obavestim da sam odlučio da odustanem od Olimpijskih igara. To je odluka koju nisam lako doneo. Moj san je da predstavljam Australiju na Olimpijskim igrama i znam da postoji mogućnost da nikada više ne dobijem tu priliku. Ali takođe znam sebe. Misao da igram pred praznim stadionom jednostavno nije za mene. Nikada nije bilo. Takođe, ne bih da uzimam mesto nekom zdravijem Oziju, spremnom da reprezentuje zemlju. Sada ću se maksimalno posvetiti tome da oporavim telo. Srećno svim australijskim takmičarima i vidimo se uskoro na terenu – napisao je Kirjos u poruci.

Kontroverzni Australijanac pridružio se brojnim teniserima među kojima su između ostalih i Rafael Nadal i Dominik Tim. Novak Đoković je rekao da će učestvovati na Igrama, dok je Rodžer Federer prvo rekao da hoće, da bi posle poraza od Hurkača revidirao stav i izjavio da će dobro razmisliti o svemu.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Klop razmišlja o Saulu – Sportklub

Read Next

Jovana Petković: “Živite i oblačite bajku kad god imate priliku”