NFL ukida sve kovid-protokole – Sportklub

NFL je zajedno sa Udruženjem NFL igrača doneo odluku da se suspenduju svi protokoli u vezi sa kovidom 19 u tom takmičenju – odluka stupa na snagu odmah posle dve godine uglavnom uspešnih mera koje su za cilj imale sprečavanje širenja virusa korona.

Timovi su u četvrtak dobili memorandum u kojem su obavešteni o ovoj odluci koja je „zasnovana na trenutnim ohrabrujućim trendovima u pogledu zastupljenosti i ozbiljnosti bolesti kovid 19.“

Mnogi kovid-protokoli su ukinuti već krajem 2021. godine i znatno olakšali logistiku održavanja NFL utakmica – tada je odlučeno da se igrači i osoblje bez simptoma neće testirati na virus korona, a ukinuto je i obavezno držanje distance u teretanama i kantinama u prostorijama klubova.

U memorandumu se navodi da timovi imaju izbor kako će postupiti po pitanju nošenja maski, ta odluka se ostavlja njima, a takođe je napisano i da se mere mogu vratiti ako epidemiološka situacija to bude nalagala.

Stopa vakcinacije među NFL igračima je na kraju prethodne sezone bila 95%, a među članovima osoblja klubova iznosila je 100%.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

ISKLJUČENJA STRUJE ZA PETAK, 4. MART – Beograduživo.rs

Read Next

Fernandez brani titulu – sledeća protivnica Kineksinja – Sportklub