Nezaposleni se takođe prijavljuju za direktnu pomoć: Dodatnih 60 evra dobijaju automatski – Biznis Telegraf.rs

Prijava traje do 15. maja

Video: Do 60 evra u samo 3 klika: Evo kako da se prijavite za pomoć države

Nezaposleni koji žele da dobiju pomoć od 60 evra treba da se prijave kao i svi ostali punoletni građani, dok za dodatnu pomoć od još 60 evra – ne treba da se prijavljuju, pošto će automatski dobiti novac ukoliko su bili na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje na dan 15. april, rečeno je iz Ministarstva finansija.

Pravo na novčanu pomoć države u iznosu od “30 plus 30” evra imaju svi punoletni državljani Srbije na dan 23. aprila 2021. godine, koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i važeću ličnu kartu.

Korisnicima penzije, primaocima novčane socijalne pomoći i licima u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija novčana pomoć će biti automatski uplaćena, odnosno oni ne treba da se prijavljuju.

Još jednom podsećamo da je danas krenula prijava za 60 evra: prvi deo bi trebalo da bude isplaćen svim punoletnim licima do 20. maja, a drugi deo se isplaćuje u novembru. Korisnicima penzije i primaocima novčane socijalne pomoći – novac leže na račun 6, odnosno 7. maja.

Video: Mali: Do 10 časova se prijavilo 524.000 građana

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

Kamere zabeležile šokantno ponašanje Marijane Mićić: Izudarala i počupala svog psa nasred ulice!

Read Next

Darko Lazić se oglasio za Telegraf.rs nakon priče da je posle svađe sa Marinom pucao iz pištolja