Neprijatni znaci da se zapravo viđate sa osobom sa kojom i treba da budete

Teško je upravljati osećanjima, biti zadovoljan sobom i toliko stabilan, da vas emotivni odnosi ne remete i ne isteruju iz vaše zone komfora. Zapravo, to što se suočavate sa nekim neprijatnim stanjima i osećanjima i što morate da pomerate svoje granice i redefinišete svoje stavove, siguran je znak da je druga osoba prava za vas, jer se uz nju razvijate i menjate. A to je suština odnosa – rast i razvoj. 

Osećanja vas zastrašuju 

Nije vam drago i dobro što toliko osećate prema ovoj osobi. Svesni ste da je to strah da nešto ne pokvarite, da je ne izgubite i da se ne biste tako plašili i strepeli, da vam nije toliko stalo. I svesni ste da to nije zdravo za vas, da je potrebno da prigrlite svoju ranjivost i otvorite se za ljubav, da prevaziđete strah, jer će baš kroz taj strah doći ono čega se pribojavate. Ali kada ste sa njim, ohrabreni ste i znate da je ljubav zastrašujuća, ali da vi imate dovoljno hrabrosti. 

Uviđate svoje slabosti na kojima treba da radite

Osobe koje nas guraju da napredujemo u svom rastu i razvoju imaju običaj da učine da se osećamo izloženo, „provaljeno“ – ne možemo da sakrijemo svoje slabosti i uvrnutosti i ako smo ih do sada krili od sebe, pred njom nam ne uspeva. Vaš partner vas razotkriva i poziva da obratite pažnju, da pogledate u sebe, da uviđate svoje obrasce i mehanizme i da osvešćujete njihove uzroke i načine. Tera vas da se menjate, pa iako ste mu u suštini zahvalni zbog toga, ipak intenzivno osećate neugodnost i neprijatnost zbog toga. 

Počinjete da se udaljavate od osoba sa kojima imate loše odnose, ili koji nisu zaista važne u vašem životu 

Pitanje odnosa, bliskosti i toksičnosti biva osvetljeno iz šire perspektive, kada ste sa nekim ko na vas utiče da se osvešćujete i rastete. Podižete standarde, odnosno, uviđate da vas neki odnosi iscrpljuju i da od nekih ljudi želite da se udaljite i distancirate. Možda će drugi komentarisati kako ste prekinuli neka prijateljstva ili druženja zbog njega (na negativan način), ali istina je da ste zbog svog odnosa sa nekim ko vam jeste važan, uvideli prozaičnost i besmislenost odnosa koji ne doprinose vašoj ličnoj evoluciji. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Instagram profili sa savršenim inspiracijama za frizure

Read Next

Vremenska prognoza – 12. jun