Nema ljutnje na Botasa: Bili smo odmah iza najboljih – Sportklub

Šef tima Alfa Romeo u šampionatu Formule 1 Frederik Vaser izjavio je da je plasman Valterija Botasa na sedmu poziciju u okviru Velike nagrade Majamija veliki uspeh, uprkos greški 32-godišnjaka u finišu trke zbog koje su ga pretekli vozači Mercedesa.

Finac je bio na petoj poziciji kada je osam krugova pre kraja trke izgubio kontrolu nad zadnjim krajem bolida u krivini 17 i dotakao zid, što su Džordž Rasel i Luis Hamilton iskoristili. Uprkos evidentnom razočaranju, Vaser tvrdi da je zadovoljan i sedmom pozicijom, posebno ako se u obzir uzme činjenica da je Botas malo vremena proveo na stazi u petak.

Formula 1:

„Ne znam da li je pogrešio zbog pritiska Mercedesovih vozača, nisam siguran šta se dogodilo. Ja sam više nego zadovoljan Botasovim plasmanom. Čudan je osećaj – prvo na šta pomislim kada sumiram trkački vikend je da smo odmah iza najboljih timova, to je izuzetan rezultat za tim. Moramo imati na umu i da prošle sezone nismo imali bolji plasman od ovog. Svakako, odličan vikend za tim, bili smo peti u kvalifikacijama“, rekao je Vaser i dodao:

„Na srednje-tvrdim pneumaticima Valteri je bio brži od Hamiltona, uspevali smo da mu pobegnemo. Znali smo da će biti teže tokom trke, nismo imali priliku da odradimo pripreme u petak zbog udesa tokom prvog treninga i nismo znali u kolikoj meri će se gume trošiti. Bili smo peti 10 krugova pred kraj, Luis je bio iza Botasa i u finišu nismo imali sreće“.

Glavni inženjer Alfa Romea Zivi Pužolar smatra da Botas nije imao sreće u drugom delu trke, kada je zbog udesa Landa Norisa i Pjera Gaslija na stazu izašlo vozilo bezbednosti.

„Da se sejfti-kar nije pojavio, bili bismo ispred oba Mercedesa. Imali smo značajnu prednost i dobar tempo. Vozilo bezbednosti se pojavilo u pogodnom trenutku za Rasela, što je on iskoristio da promeni pneumatike. U nastavku trke smo se mučili, trebalo nam je vremena da budemo ravnopravni. Ovo je pravi trenutak da gledamo u budućnost bez narušavanja konstantosti koju imamo sada“, zaključio je Pužolar.

Botas se nalazi na osmoj poziciji u šampionatu sa 30 bodova, a Alfa Romeo je petoplasirani u konkurenciji konstruktora sa 31 bodom. Sezona Formule 1 nastavlja se od 20. maja u Španiji, a sva dešavanja možete pratiti ekskluzivno na kanalima Sport Kluba.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

“Jokić i Dončić anomalije, mnogi Evropljani ne mogu u NBA” – Sportklub

Read Next

#jasamjedinstvena konkurs – podeli svoju autentičnu priču, postani deo Eve Privé Avon editorijala i osvoji nagradu – WANNABE MAGAZINE