Neke uobičajene samosabotaže, kojima držite sebe u položaju slomljenje, usamljene i nezadovoljne osobe

Da li ste spremni da iskoračite iz svojih obrazaca, da srušite zidove kojima ste ogradili svoju zonu komfora? Pre svega, shvatite da ste sami to uradili, to je vaš izbor, vaša odgovornost – i vaša moć. Ako možete sebe da sabotirate (nesvesno i polusvesno), onda možete i da odaberete svest i uložite napor da to više ne činite. 

Svesniji ste onoga što ne želite, nego onoga što činite

Provodite više vremena brinući se i razmišljajući o onome što ne želite da se dogodi, nego što ste usredsređeni na ono što činite. A sve što činite je ono čime kreirate ono što se na kraju dogodi – pa ako ulažete svoju energiju i pažnju u brigu i strah, onda vam rastu briga i strah i rađaju plodove brige i straha. 

Više se trudite da impresionirate one koji vas ne vole, nego što ulažete u odnose sa ljudima koji vas vole takve kakvi ste

Možda verujete da radite na sebi, ali zapravo popravljate sebe, jer verujete da nešto sa vama nije u redu. A sigurno nije u redu, jer vas ne vole i ne prihvataju oni za čijom pažnjom, poštovanjem ili ljubavlju žudite. Istovremeno, uzimate zdravo za gotovo odnose sa ljudima koji vas vole i vrednuju – ali oni su subjektivni, njima ne verujete, jer u suštini, ne verujete sebi. Rad na sebi je zapravo put do autentičnog sebe, do svog bića, do onoga što suštinski jeste, a ne pravljenje novog sebe, prema standardima i očekivanjima drugih. 

Gurate stvari pod tepih (držite glavu u pesku) 

I jedna i druga metafora opisuju negiranje i ignorisanje onoga što jeste. Okrećete glavu od neprijatnih i opterećujućih činjenica – od toga koliko ste dužni, ili koliko drugi u vašoj oblasti zarađuju za slične poslove – izbegavate napor da nešto preduzmete i popravite situaciju. Kad se sukobite sa nekim, povlačite se i nastojite da to zaboravite, umesto da se suočite i da pronađete rešenje. Bežanje ne pomaže, znate to. Ono od čega ste pobegli u jednoj situaciji, sačekaće vas u sledećoj – to su lekcije. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Ovo je 10 ultimativnih jesenjih odevnih kombinacija za svaku priliku koje smo izdvojili za vas!

Read Next

Vremenska prognoza – 22. oktobar