Connect with us

Lifestyle

Nedeljni horoskop: 10. maj – 16. maj – WANNABE MAGAZINE

Published

on

Saznajte nedeljni horoskop: 10. maj – 16. maj za svaki od horoskopskih znakova. Ljubav, posao, zdravlje – evo šta vas očekuje ove nedelje.

1 ovan Nedeljni horoskop: 10. maj 16. maj

LJUBAV: Vaši standardi u ljubavi su dovoljno visoki i imate velika očekivanja, osim toga, možda i vaša karijera ima priliku da se ispreplete sa vašim privatnim životom, tako da je pravo vreme za akcije i projekte koji uključuju i voljenu osobu. Planetarno poravnanje vas podstiče da se osećate strastveno oko svega. Slobodni Ovnovi, vaši novi planovi obećavaju značajan uspeh samo ako vodite teške, ali uspešne razgovore – budite hrabri i recite ono što imate onome ko vam se dopada. Život je previše kratak da bismo stalno propuštali šanse i prilike.

POSAO: Novčana pitanja će biti u velikom fokusu. Ostvarićete svoje ciljeve ako prihvatite pomoć kolega. Ne dozvolite da netačni saveti utiču na vaše sastanke i razgovore ako svemu verujete bez prethodnog razmatranja, pa prvo proverite tačnost podataka. Ova nedelja predstavlja prilike za napredovanje i priznanje, pa se nemojte plašiti da ih iskoristite.

ZDRAVLJE: Osluškujete svoj organizam i pružite mu ono što mu je potrebno, jer hronični problemi se mogu pojačati, ili se javiti tipične sezonske zdravstvene smetnje.

2 bik Nedeljni horoskop: 10. maj 16. maj

LJUBAV: Moguće je da će ove sedmice vaše strpljenje i upornost biti stavljeni na test. Potrudite se da budete uz partnera i da otvoreno razgovarate ako postoji bilo kakav problem ili nedoumica. Izrazite svoja osećanja otvoreno i iskreno, jer je komunikacija ključna za produbljivanje vaše veze. Slobodni Bikovi, nebeski uticaji vas podstiču da smišljate sve vrste planova i šema kako biste privukli nečiju pažnju. Iako ćete možda biti u iskušenju da uradite nešto drastično, velike su šanse da ćete usvojiti razuman pristup i biti suptilniji.

POSAO: Promene na vašem radnom mestu su korisne, iako možda isprva tako ne izgledaju. Bićete obogaćeni novim saznanjima koja će vam doneti veliku korist. Uredite svoje finansije ako planirate određenu vrstu investicije – i ne zaboravite da potražite savet od stručnog lica, možda i dva. Planetarna konfiguracija donosi sve vrste kreativnih i inspirativnih mogućnosti za pravljenje planova za budućnost.

ZDRAVLJE: Uključite namirnice pune vitamina u svoju ishranu, kao i blage vežbe u dnevnu rutinu kako biste telo i um održali u optimalnom stanju. Zapamtite, zdrav Bik je srećan Bik.

3 blizanci Nedeljni horoskop: 10. maj 16. maj

LJUBAV: Tokom ovog perioda doživećete emocionalni uzlet, bićete zadovoljni svime što se dešava, a ljubav će cvetati jer imate podršku Sunca i Venere. Usredsređeni ste na sebe i imate potrebu da se uskladite sa sobom, emocionalno, mentalno i duhovno. Slobodni Blizanci, nemojte podleći emocijama jer rizikujete da pokvarite odnose sa poznanicima i prijateljima, a onda i kod kuće. Napravite vreme za sebe i budite strpljivi – nova veza će doći onda kad za nju budete spremni.

POSAO: Tokom ovog ciklusa prilično brzo gubite strpljenje. Ako ste nervozni, nemojte se prepirati, inače rizikujete da stvorite ozbiljne probleme. Ne očekujte da će brzo rešavanje problema doći lako. Planirajte svoj posao ravnomerno i ne preopterećujte se prihvatanjem zadataka koji vam se neočekivano dodeljuju. Odredite prioritete i ostanite strpljivi.

ZDRAVLJE: Vaši nivoi energije mogu da variraju ove nedelje. Pobrinite se da se dovoljno odmarate i razmislite o uključivanju određenih vežbi ili meditacije u jutarnju rutinu da biste održali ravnotežu i vitalnost.

4 rak Nedeljni horoskop: 10. maj 16. maj

LJUBAV: Na snazi je izuzetna planetarna konfiguracija, tako da možete očekivati pozitivan razvoj u postojećoj vezi ili, ako ste singl, pojavu nove ljubavi. Slobodni Rakovi, u toku ovog ciklusa bićete prvenstveno zainteresovani za stvaranje ili iskorak ka nečemu novom. Udaljite se od toksičnih osoba, a onima koji vam pružaju ljubav i razumevanje, pokažite koliko vam je stalo do njih i koliko ih cenite. Rakovi u partnerskom odnosu, produbljivanje veze je u toku – iskusićete viši nivo prihvatanja, verbalizovaćete osećanja koja već postoje, a iz nekog razloga niste želeli sa partnerom da ih podelite – sve će pozitivno uticati na vaš odnos.

POSAO: Ne oklevajte, ako vam ide u prilog da promenite svoje planove – iznenađujuće promene mogu doneti finansijski uspeh, ali i brige oko praktičnih i materijalnih aspekata života. Oslonite se na svoju intuiciju i opustite se – ne shvatajte život preozbiljno.

ZDRAVLJE: Izlet u prirodu obnoviće vam energiju i snagu. Pružite sebi dovoljno aktivnosti, kao i dovoljno odmora i opuštanja.

5 lav Nedeljni horoskop: 10. maj 16. maj

LJUBAV: Partner može biti zatvoren ili nespreman na suočavanje i otvoren razgovor, a vi morate sačekati pogodan trenutak i biti taktični u iznošenju svojih zapažanja, osećanja i predloga. Izbegavajte dramu i postavljanje ultimatuma, jer to retko vodi ka pozitivnom ishodu. Slobodni Lavovi, moguće je da su na snazi turbulentna osećanja i situacije, što uključuje nalete strasti, dramatične gestove, želju da pokažete osećanja – što vas može predstaviti u drugačijem svetlu nekome ko vam se dopada.

POSAO: Ako ste nezadovoljni poslom, morate proceniti situaciju na svoj način i u svoje vreme, ne dopustite da vas neko požuruje da napravite drastični potez pre nego što budete spremni. Moguća su nova poslovna poznanstva, a vi ćete pre biti skloni da ih odbijete, nego da ih uspostavite i negujete. Zvezde vam savetuju da ne odustajete unapred.

ZDRAVLJE: Održavajte mentalnu i fizičku kondiciju. Trudite se da se “ne jedete iznutra” da ne biste kreirali zdravstvene smetnje.

6 devica Nedeljni horoskop: 10. maj 16. maj

LJUBAV: Za Device će ljubav i veze u ovom periodu biti u centru pažnje, jer zvezde predviđaju trenutke za pamćenje, kad mnogi snovi mogu da ožive. Naučićete mnogo kada budete strpljivi, smireni jer će vam to omogućiti da posvetite više pažnje – i sebi i partneru. Energija planeta stvara osećaj harmonije u vašem odnosu. Slobodne Device, u bliskoj budućnosti određeni događaj bi mogao da napravi veliku razliku i podstakne stvaranje zanimljivih promena. Planetarno poravnanje naglašava izlazak i druženje. Nemojte se vraćati odnosima koji su se pokazali neuspešnim.

POSAO: Sakupite informacije, napravite analize, pa ćete proceniti da li nova partnerstva i saradnje ispunjavaju vaše standarde. Uspeh leži u razvijanju projekata i ideja koje ste već pokrenuli. Suzdržite se od kritike i oštrih reči.

ZDRAVLJE: Zapamtite, briga o sebi nije odraz sebičluka – neophodna je za vašu ukupnu sreću i vitalnost. Posvetite se sebi i aktivnostima koje vam prijaju.

Ako vam se dopada naš nedeljni horoskop, pročitajte i naš mesečni horoskop za maj.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Menstruacija je i dalje tabu: Kompanija dm predstavila rezultate međunarodnog istraživanja o menstrualnom ciklusu

Published

on

By

Menstrualni ciklus još uvek je neprijatna tema za razgovor za više od polovine anketiranih pripadnica ženskog pola, zaključak je velikog međunarodnog istraživanja o menstruaciji koje je predstavila kompanija dm drogerie markt. Ovo opsežno istraživanje drogerijski lanac sproveo je povodom borbe protiv menstrualnog siromaštva u svim zemljama koncerna, ali i sveobuhvatne kampanje Žensko zdravlje čiji je glavni fokus ove godine upravo menstrualno zdravlje žena.

Rezultati su dobijeni na osnovu 6.000 ispitanih devojaka i žena na temu menstruacije, uzrasta između 16 i 50 godina u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Italiji, Hrvatskoj, Austriji, Rumuniji, Slovačkoj, Sloveniji, Češkoj i Mađarskoj.

U Srbiji, pokazuju ovi rezultati, čak 52% njih smatra da menstruacija predstavlja neprijatnu temu za razgovor. Šezdeset posto ispitanih žena u ostalim državama gleda na menstruaciju kao na „tešku“ temu. Pre svega, zato što se o njoj još uvek ne priča dovoljno i zato što je tabu nastao od prirodnog procesa, koji devojčice u mladosti čini nesigurnim i ima značajan uticaj na njihov doživljaj sopstvenog tela. Svaka treća anketirana žena nije bila uopšte ili dovoljno informisana o prvoj menstruaciji i to uprkos činjenici da svaka provede u proseku 2.000 dana sa menstrualnim krvarenjem tokom života.  

vizual za saopstenje korpologo 2000x1414px Menstruacija je i dalje tabu: Kompanija dm predstavila rezultate međunarodnog istraživanja o menstrualnom ciklusu

„S obzirom na to da većinu naših kupaca čine žene, naša dužnost je da ukažemo na izazove sa kojima se mnoge od njih svakodnevno suočavaju i podignemo svest o istim. Teme poput menstrualnog ciklusa i siromaštva imaju značajan uticaj na zdravlje, samopouzdanje i život žena, zato nam je drago što zahvaljujući ovom istraživanju možemo preciznije da mapiramo na koje sve načine možemo da budemo tu za njih i dodatno ih osnažimo. Nakon dugoročnog umanjenja cena Jessa uložaka kao i projekata posvećenih unapređenju ženskog zdravlja koje ćemo podržati kroz konkurs „{ZAJEDNO} jedni za druge!“, sledi i niz donacija koje ćemo usmeriti ka najugroženijim kategorijama žena i devojčica. Takođe, radujemo se i drugoj sezoni letnjeg dm Podcasta, koja će se baviti tematikom ženskog zdravlja na edukativan i zanimljiv način“, rekla je Svetlana Jovanović Mitić, resorna menadžerka marketinga i komunikacija, dm Srbija i Severna Makedonija.    

Tegobe i ograničenja

Ukupno 74 posto žena navodi bolove u stomaku, grčeve, glavobolju i sl. kao najčešće fizičke tegobe tokom menstruacije. Kod gotovo istog broja žena, osećaju nelagodnosti doprinosi i strah od gubitka krvi u javnosti (69%). Za žene između 30 i 39 godina, ovo predstavlja još veći problem od fizičkog bola. Emocionalne tegobe se češće javljaju kod žena mlađih od 40 godina, a kako bi to sprečile, ispitanice se prvenstveno oslanjaju na lekove, kao i na odmor i opuštanje. Iako stručnjaci često preporučuju sportske aktivnosti, svaka treća žena ih izbegava tokom menstrualnog perioda. Takođe, 27 posto ispitanih žena izbegava i društvene kontakte, a to se posebno odnosi na mlađe generacije.

Odabir menstrualnih proizvoda i finansijski izazovi

Više od polovine žena se izjasnilo da cena igra važnu ulogu prilikom odlučivanja o kupovini – pre svega žene mlađe od 40 godina ističu ovaj aspekt. Proizvodi za menstruaciju se uglavnom biraju na osnovu aspekta „ne sadrži“ (62%), što implicira da je ispitanicama važno da se koriste proizvodi bez hemikalija ili sintetičkih aditiva kao što je parfem. Održivost igra sporednu ulogu (24%) – za mlade žene ovo pitanje je važnije nego za starije.

Kampanja „Zajedno protiv menstrualnog siromaštva“ 

Nesporno je da besplatni menstrualni proizvodi na radnim mestima kao i u zdravstvenim i obrazovnim ustanovama mogu doprineti da se menstruacija učini „opipljivijom“ i samim tim prihvatljivijom temom. Međutim, 68 procenata ispitanica u Srbiji kaže da nikada do sada nisu primetile besplatne menstrualne proizvode u javnim prostorima. 

Sa ciljem da podigne svest o ovoj tematici i doprinese smanjenju menstrualnog siromaštva u našoj zemlji, dm drogerie markt je početkom 2024. dugoročno dodatno umanjio cene uložaka i tampona Jessa u okviru koncepta UVEK POVOLJNO. 

Takođe, drogerijski lanac je u okviru sveobuhvatne kampanje Žensko zdravlje najavio i novu sezonu dm Podcasta tokom letnjih meseci, koji će na edukativan i način, uz relevantne sagovornike i eksperte, predstaviti značajne teme i pitanja koja se odnose na poboljšanje fizičkog, mentalnog i menstrualnog zdravlja žena.

Ova inicijativa deo je šireg društvenog angažovanja kompanije u celom regionu, pa će svaka zemlja u kojoj dm posluje sprovoditi razne akcije u smeru očuvanja zdravlja žena i smanjenja menstrualnog siromaštva. Uz brojne i kontinuirane aktivnosti posvećene ženskom zdravlju, dm Srbija je drugu godinu zaredom pokrenuo i konkurs u okviru kog će podržati projekte posvećene unapređenju ove oblasti pod nazivom „{ZAJEDNO} jedni za druge!“. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Čipka je postala seksi – a mi smo izabrali 10 najlepših komada sa domaćeg tržišta

Published

on

By

Da li ste primetili: čipkasti odevni komadi se ponovo uveliko nose, a izgledaju seksepilnije nego ikad pre! Čipka se iznenada vratila u modu, a kako je u pitanju klasičan i romantičan materijal, nije ni čudo da se ponovo pojavljuju inovativni načini da je nosite.

Trend čipke u 2024. ima mnogo sličnosti sa no pants trendom od prošle godine – čipkasta prozirna midi-suknja je preplavila Instagram, a pre toga smo je spazili na revijama za proleće/leto 2024, modnih kuća Erdem i Carolina Herrera. Postoji toliko drugih načina da se nosi ova fantastična tkanina ukoliko vam vidljivost donjeg veša nije prihvatljiva.

Izgleda da je čipkasta haljina preko farmerki popularna opcija među street style zvezdama, obično dopunjena sportskim patikama. Čipka je takođe idealna tkanina za slojevite autfite, kako biste stvorili eklektičan look sa više tekstura.

Čipka oličava ženstvenu estetiku i istoriju veštog ženskog rada koji je dugo bio potcenjen. Lepota tkanine oličava se u njenim brojnim protivrečnostima. Uprkos tome što je delikatna i romantična, čipka može biti statement materijal. Može biti koketna i dopadljiva u vidu haljina, ali i seksi u vidu donjeg veša.

Čipka se oduvek povezivala sa sofisticiranošću i romantikom, ali sada se vraća u svakodnevno odevanje, jer ova vanvremenska tkanina više nije ograničena na donje rublje i svečane prilike.

Ukoliko ove sezone želite da je nosite, mi smo high street ponudi pronašli 10 različitih odevnih komada – i verujemo da ćete na ovoj listi pronaći makar jedan koji vam se dopada.

Čipkasti odevni komadi: 10 predloga sa domaćeg tržišta

Mango čipkasta prozirna košulja

Počinjemo sa odevnim komadom koji je istovremeno boho i seksi. Mango prozirnu košulju možete nositi i na sve festivale tokom leta.

c1 Čipka je postala seksi a mi smo izabrali 10 najlepših komada sa domaćeg tržišta

Bershka čipkasti bodi sa otvorenim leđima

Crna čipka je neosporno seksi i rezervisana je za najluđe noći, tako da ćete ovaj Bershka bodi nositi na mnoge žurke predstojećih meseci.

c2 Čipka je postala seksi a mi smo izabrali 10 najlepših komada sa domaćeg tržišta

Diesel denim top sa čipkom (Fashion&Friends)

Denim top modne kuće Diesel ima porub u vidu čipke, koji spaja dva kontrasta – robustni džins i delikatnu čipkastu tkaninu.

c3 Čipka je postala seksi a mi smo izabrali 10 najlepših komada sa domaćeg tržišta

H&M čipkasta slip haljina

Za coquette izgled ovog leta, izaberite H&M haljinu u bledoroze nijansi, jednostavnog kroja. Sjajno će izgledati uz letnje čizme.

c4 Čipka je postala seksi a mi smo izabrali 10 najlepših komada sa domaćeg tržišta

Liu Jo teksas košulja sa čipkastim rukavima (Fashion&Friends)

Liu Jo košulja spaja cowboy estetiku sa romantičnom čipkom na rukavima, tako da će vam sigurno biti zabavno da stilizujete ovaj neobičan komad.

c5 Čipka je postala seksi a mi smo izabrali 10 najlepših komada sa domaćeg tržišta

Lindex čipkasta haljina 

Haljina za letnje vrućine, za putovanja koja vas čekaju, ali i za lagano vikend popodne koje provodite u gradu. Boho moda se vratila, a ovaj model je oličava.

 Čipka je postala seksi a mi smo izabrali 10 najlepših komada sa domaćeg tržišta

Zara čipkasta asimetrična prozirna suknja

Seksi Zara prozirna suknja će vam dobro doći na letovanju, ili gde god se budete zaputili na kupanje – a čipkasta tkanina joj donosi trendi look.

c7 Čipka je postala seksi a mi smo izabrali 10 najlepših komada sa domaćeg tržišta

Twinset haljina sa porubom od čipke (MiaMaya)

Na našoj listi našao se i jedan poslovni odevni komad: midi-haljina crne boje sa porubima od čipke, izuzetno praktična i otmenog dizajna.

c9 ezgif.com webp to jpg converter Čipka je postala seksi a mi smo izabrali 10 najlepših komada sa domaćeg tržišta

Zara čipkasta košulja kraktih rukava i čipkaste pantalone

Co-ord setovi su uvek atraktivni i praktični, jer vam brzo daju kompletiran autfit. Ovaj set iz Zare možete nositi na moru, ali i u gradu, kad vam prilika dozvoli.

c8 Čipka je postala seksi a mi smo izabrali 10 najlepših komada sa domaćeg tržišta

Stradivarius čipkasti top sa trakama

“Kopenhagen” bluze su prolećni trend, a u Stradivariusu smo našli i top sa prednjim trakama, koji je romantičan i seksepilan letnji izbor.

c10 Čipka je postala seksi a mi smo izabrali 10 najlepših komada sa domaćeg tržišta

Pročitajte i ovo: Zagolicajte maštu: Senzualni odevni komadi prozirnih tekstura iz domaće ponude

Naslovna fotografija: instagram.com/audreyafs

Božica Luković

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Trijumf snažnih ženskih likova: Ovo su dobitnici nagrada na Kanskom filmskom festivalu 2024.

Published

on

By

Kanski festival 2024. doneo je brojna iznenađenja i uspehe, posebno za filmove koji se fokusiraju na ženske likove i priče. Najveće priznanje festivala, Zlatna palma za najbolji film, pripala je Seanu Bakeru za film “Anora”. Ova romantična priča o egzotičnoj plesačici (Mikey Madison) i bogatom sinu ruskog oligarha (Mark Eydelshteyn) osvojila je srca žirija i publike. Baker, koji je poznat po filmovima “The Florida Project” i “Red Rocket”, posvetio je nagradu svim seksualnim radnicima, naglašavajući važnost filmskog iskustva u bioskopu.

Kanski festival 2024: Najvažniji trenuci i pobednici

Posebnu pažnju ove godine privukao je hrvatski reditelj Nebojša Slijepčević, čiji je “Čovek koji nije mogao da ćuti” osvojio Zlatnu palmu za najbolji kratki igrani film. Ova dirljiva priča istražuje teme slobode govora i ličnog integriteta, čime je Slijepčević postao jedan od najznačajnijih reditelja iz regiona na svetskoj sceni.

Program je vodila francuska glumica Camille Cottin, dok je žirijem predsedavala Greta Gerwig, sa većinom ženskih članova uključujući španskog reditelja Juana Antonia Bayonu, tursku glumicu i scenaristkinju Ebru Ceylan, italijanskog glumca Pierfrancesca Favina, američku glumicu Lily Gladstone, japanskog reditelja Hirokazua Kore-edu, libansku glumicu i rediteljku Nadine Labaki i francuske zvezde Evu Green i Omara Sya.

Veliku nagradu festivala (Grand Prix) osvojila je Payal Kapadia za film “All We Imagine as Light”. Prvi indijski film u takmičarskom programu nakon 30 godina, istražuje veze između tri žene različitih generacija i klasa u Mumbaju.

[embedded content]

[embedded content]

Najbolji scenario pripao je francuskoj rediteljki Coralie Fargeat za horor film “The Substance”, dok je nagradu za najbolju glumicu podelio žiri za ansamblski nastup u filmu “Emilia Pérez”, koji je režirao Jacques Audiard. Ovaj muzički film, čija je radnja smeštena u Meksiko, priča o šefu kartela koji se preobražava u ženu, a u glavnim ulogama su Zoe Saldaña, Selena Gomez i Karla Sofía Gascón.

Nagradu za najboljeg glumca dobio je Jesse Plemons za ulogu u filmu “Kinds of Kindness”, dok je posebna nagrada uručena iranskom reditelju Mohammadu Rasoulofu, koji je prisustvovao festivalu uprkos velikim rizicima zbog političkih pritisaka u svojoj zemlji.

Nagradu za najbolju režiju osvojio je portugalski reditelj Miguel Gomes za film “Grand Tour”, dok je Camera d’Or za najbolji debitantski film pripala Halfdanu Ullmanu Tondelu za “Armand”. Specijalno priznanje dobio je film “Mongrel”, u režiji Chianga Weia Lianga i Youa Qiaoa Yina.

Lista dobitnika Kanskog festivala 2024.

Zlatna palma za najbolji film

Sean Baker za “Anora”

Zlatna palma za najbolji kratki igrani film

Nebojša Slijepčević za “Čovek koji nije mogao da ćuti”

Velika nagrada (Grand Prix)

Payal Kapadia za “All We Imagine as Light”

Nagrada za najbolji scenario

Coralie Fargeat za “The Substance”

Nagrada za najbolju glumicu

Ansambl iz filma “Emilia Pérez” (Zoe Saldaña, Selena Gomez i Carla Sofía Gascón)

Nagrada za najboljeg glumca

Jesse Plemons za “Kinds of Kindness”

Posebna nagrada

Mohammad Rasoulof za “The Seed of the Sacred Fig”

Nagrada za najbolju režiju

Miguel Gomes za “Grand Tour”

Camera d’Or za najbolji debitantski film

Halfdan Ullman Tondel za “Armand”

Specijalno priznanje

Chiang Wei Liang i You Qiao Yin za “Mongrel”

Pročitajte i ovo: Pop diva o borbi sa bolešću: Stiže nam dokumentarac “I Am: Céline Dion”

Naslovna fotografija: instagram.com/festivaldecannes

Nikola Gudelj

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 BGD novine, powered by WordPress.