Connect with us

Lifestyle

Nedeljni horoskop: 1. februar – 8. februar

Published

on

Saznajte nedeljni horoskop: 1. februar – 8. februar za svaki od horoskopskih znakova. Ljubav, posao, zdravlje – evo šta vas očekuje ove nedelje.

1 ovan Nedeljni horoskop: 1. februar 8. februar

LJUBAV: Ako ste single, trebalo bi da ostanete dosledni svojim vrednostima i principima. Usredsredite se na stvaranje duboke i snažne konekcije umesto očajničkog traženja ljubavi tamo gde je nema. Jačanje veze sa porodicom i prijateljima učiniće vaš život pozitivnim okruženjem, što može da privuče i pravog partnera. Ako ste u vezi, razmislite o putu koji ste zajedno prošli i negujte odnos zajedničkim aktivnostima koje nisu uobičajeni deo vaše rutine. Poverenje je osnova dugotrajnih veza, pa je sada pravo vreme da obnovite svoje “zavete”.

POSAO: Moguće su komplikacije na radnom mestu, ali vaši strateški potezi vam mogu pomoći da efikasno savladate svaku prepreku. Kako nedelja odmiče, neke situacije na poslu bi mogle da vas iznerviraju i poremete pažnju. Ipak, izbegavajte sukobe, smiren pristup će vam pomoći da rešite probleme bez ikakve “štete”.

ZDRAVLJE: Ove nedelje ćete biti skloniji da sebe stavljate na prvo mesto. Negujte svoje telo i praktikujte self-care, uz imperativ da ne dozvolite nikome da učini da se osećate krivim zbog toga. Takođe, savetujemo da napravite kratku pauzu od haotičnog životnog stila i uživate u tišini i kvalitetnom vremenu provedenim sa sobom.

2 bik Nedeljni horoskop: 1. februar 8. februar

LJUBAV: Bikovi u vezi će biti značajno zauzeti poslom, ali uprkos tome, nova nedelja će im pružiti potencijalnu mogućnost za spontanu avanturu sa partnerom. Iskoristite priliku da se ponovo povežete, podelite svoja iskustva i rešite eventualne probleme koji su se u međuvremenu pojavili. Ako ste slobodni, ovo je idealan trenutak da se obratite toj posebnoj osobi na koju mislite jako dugo, ali nikako ne uspevate da skupite hrabrost i kažete pravu stvar.

POSAO: Prva februarska nedelja vam donosi različite izazovne projekte, a veći uspeh možete da postignete uz timski rad. Naravno, to ne znači da ne treba da budete oprezni kada su u pitanju prepreke koje vam postavljaju konkurenti. Pred sam kraj nedelje ćete uživati u autoritetu koji ste stekli – u najpozitivnijem smislu.

ZDRAVLJE: Preterano fokusiranje na prošlost iscrpljuje energiju. Prihvatite sadašnjost i fokusirajte se na ono što je dobro i čime ste zadovoljni u svom životu. Dajte prioritet aktivnostima koje promovišu pravilno disanje i cirkulaciju i razmislite o jogi, gimnastici, boksu, plesu ili šetnji.

3 blizanci Nedeljni horoskop: 1. februar 8. februar

LJUBAV: Učestaliji susreti sa partnerom će poboljšati dinamiku odnosa, imajući u vidu da je drugoj strani potrebno da vidi da nije sama i da vam je i dalje stalo. Neočekivano putovanje bi moglo da vas zbliži kao nikada pre – samo se prepustite situaciji. Slobodnim Blizancima nova nedelja može da donese susret s nekim zaista posebnim, što bi moglo da ih dovede do ozbiljne veze (ako se otvore i posvete odnosu).

POSAO: Astrološki aspekti će uticati na rast vaše karijere u narednom periodu. Vaše strpljenje će biti stavljeno na test, a izlazak iz zone komfora će biti nužan (i protiv toga ne treba da se borite). Dobićete značajne nagrade, pod uslovom da ne pravite neproračunate poteze.

ZDRAVLJE: U prvoj februarskoj nedelji, važno je da uključite vežbanja i balansiranu ishranu u svoju svakodnevicu. Fokusirajte se na područje vrata i glave i izbegavajte stres koji vas može dovesti u stanje anksioznosti. Izbegavajte svađu i besmislene sukobe kako na poslu, tako i sa članovima porodice.

4 rak Nedeljni horoskop: 1. februar 8. februar

LJUBAV: Savetuje se da budete romantičniji i pokažete inicijativu u odnosu. Ako ste u vezi, sitni gestovi će vam pomoći da izađete iz rutine u kojoj ste zaglavljeni već neko vreme. Ukoliko ste single, nemojte da propuštate rođendane ili kućne žurke, jer biste mogli da upoznate nekoga sa kim ćete odmah kliknuti. Dakle, bilo da ste u vezi ili slobodni, otvorenost i razmišljanje van okvira vam može doneti uzbudljive ljubavne prilike i razbijanje monotonije.

POSAO: Vaša sposobnost brzog učenja i upijanja znanja će biti izraženija nego inače, što će vam pomoći da efikasno upravljate nametnutim stresom. Uticaj zvezda će biti više opuštajući kako nedelja odmiče, smanjiće se broj prepreka pred vama i uspećete da se fokusirate na ciljeve koji su zaista važni. Nemojte da dozvolite sebi da se nepotrebno nervirate, već se posvetite traženju racionalnih rešenja.

ZDRAVLJE: Ovo je period kada je važno da se prepustite odmoru i izbegavate bespotreban stres. Takođe, brinite o leđima i izbegavajte naglo naprezanje i nepravilne položaje spavanja. Pripazite na kukove i ne forsirajte sebe fizički preopterećujućim aktivnostima.

5 lav Nedeljni horoskop: 1. februar 8. februar

LJUBAV: U poslednje vreme, previše razmišljate o situacijama iz prošlosti, pokušavajući da saznate pravu istinu o toj jednoj osobi. Ne bojte se da postavljate teška pitanja, jer je teška istina ipak bolja od iluzije i laži kojima se tešite. Ne zaboravite, vi ste rođeni borac, i veći ste od situacije u kojoj se nalazite. Ukoliko ste single, sada je adekvatno vreme da izađete i dopustite sebi da se, za promenu, zabavite.

POSAO: Položaj zvezda donosi izazove na radnom mestu, usporavajući vaš napredak uprkos uloženom trudu i disciplini. Važno je da ostanete motivisani jer odlučnost i posvećenost mogu da vam donesu poželjne karijerne prilike. Uprkos preprekama, nećete imati problem da donesete ispravne poslovne odluke utemeljene na logici, a ne na instinktu i afektivnim nagonima.

ZDRAVLJE: Kako nedelja odmiče, primetićete da sve više preusmeravate svoj fokus ka lepoti, harmoniji i zdravstvenom blagostanju. Izražavajte ljubav i naklonost prema sebi, praktikujući pozitivne afirmacije. Obezbedite sebi prijatnu atmosferu kroz umetnost, muziku ili provođenje vremena u prirodi. Povežite se sa voljenima i posetite svoju porodicu – fali vam uzemljenje (ovo će imati željeni efekat na vaše mentalno zdravlje).

6 devica Nedeljni horoskop: 1. februar 8. februar

LJUBAV: Vaša veza će dostići toksičan vrhunac u drugoj polovini nedelje, a svađa koja dolazi bi mogla da bude kap koja preliva čašu. Stari problemi se čine nerešivim, a situacija vas guši i postaje nepodnošljiva. Nedostatak uzbudljivih momenata, putovanja i istinski srećnih trenutaka čine da preispitujete svoju vezu. Single Device će pred sobom imati miran period i trebalo bi da ga prihvate kao takav, umesto da pokušavaju da na silu uđu u novi odnos.

POSAO: Nedelja pred vama ukazuje na izazove u profesionalnom životu, što će zahtevati veće ulaganje napora i truda. Da biste uspešno postigli svoje ciljeve, potreban je zahtevniji stepen angažovanja nego inače. Vaši saradnici možda neće raditi dovoljno efikasno, što može poremetiti i vaš napredak.

ZDRAVLJE: Fokusirajte se na to da promenite ono što je u vašem domenu i nemojte da opsesivno analizirate ono što je van vaših mogućnosti. Upoređivanje sa drugima može da bude destruktivno, te obratite pažnju na svoje emotivno blagostanje. Mogući su manji problemi sa krvnim pritiskom, te se postarajte da spavate i unosite dovoljno vitamina u organizam.

Ako vam se dopada naš nedeljni horoskop, pročitajte i naš mesečni horoskop za februar.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Unapredite svoju karijeru uz ove jednostavne savete

Published

on

By

Postavljanje i ostvarivanje godišnjih karijernih ciljeva može značajno unaprediti vaš profesionalni put. Bilo da želite da savladate novu veštinu, uspostavite mentorski odnos, ojačate svoje slabe tačke, pojednostavite proces rada ili, ako ništa od ovoga ne uspe – da pronađete novi posao, ovi saveti za unapređenje karijere mogu vam pomoći da postignete značajan napredak i postavite temelje za budući uspeh. 

Saveti za unapređenje karijere

Savladajte novu veštinu

U današnjem svetu koji se brzo menja, stalno učenje i usavršavanje je ključ uspeha. Postavljanje cilja da do kraja godine savladate novu veštinu može značajno unaprediti vašu karijeru. Bilo da je u pitanju novi programski jezik, veština prezentovanja ili poznavanje stranog jezika, ulaganje vremena i truda u sticanje novih znanja će vam otvoriti nove mogućnosti. Istražite online kurseve, vebinare ili radionice koje vam mogu pomoći u ovom poduhvatu. Budite dosledni u učenju i vežbanju, i do kraja godine ćete biti ponosni na svoj napredak. Ne zaboravite da dokumentujete svoj put učenja, jer ćete tako budućim poslodavcima moći da pokažete svoju posvećenost ličnom i profesionalnom razvoju.

Uspostavite mentorski odnos

Mentorstvo može biti neprocenjiv alat za napredak u karijeri. Pronalazak mentora koji ima iskustvo i znanje u vašoj oblasti može vam pomoći da steknete uvid u izazove i prilike sa kojima ćete se suočiti na profesionalnom putu. Mentor vas može savetovati, podržati i povezati sa odgovarajućim kontaktima. Razmislite o tome koga biste voleli da imate za mentora i stupite u kontakt sa tom osobom. Budite jasni u vezi sa svojim ciljevima i očekivanjima od mentorskog odnosa. Redovno se sastajte sa mentorom i budite otvoreni za povratne informacije i savete. Uz podršku i vođstvo, bićete u stanju da do kraja godine ostvarite značajan karijerni napredak.

Pridružite se (ili osnujte) odboru iz svoje branše

Aktivno učešće u odborima i radnim grupama u okviru vaše industrije ili kompanije može vam pomoći da proširite svoju mrežu kontakata, steknete nova znanja i veštine, i povećate svoju prisutnost. Istražite mogućnosti za pridruživanje postojećim odborima ili razmislite o pokretanju novog odbora koji se bavi temom koja vas zanima. Kao član odbora, imaćete priliku da sarađujete sa drugim stručnjacima, delite ideje i doprinesete razvoju svoje industrije. Ovo iskustvo može biti dragoceno za vaš lični i profesionalni rast, a do kraja godine ćete sigurno osetiti benefite svog angažmana.

Organizujte stručne seminare

Preuzimanje inicijative za organizovanje stručnog događaja, poput konferencije, seminara ili networkinga, može značajno doprineti vašem profesionalnom ugledu i vidljivosti. Ovakav poduhvat zahteva pažljivo planiranje, koordinaciju i izvrsne veštine komunikacije. Počnite sa definisanjem cilja i ciljne publike vašeg događaja, a zatim pređite na logističke detalje poput odabira lokacije, govornika i sponzora. Tokom procesa organizacije, imaćete priliku da sarađujete sa raznim stručnjacima i proširite mrežu kontakata. Uspešno organizovan događaj će ne samo demonstrirati vaše liderske sposobnosti, već i pružiti vrednost vašoj industriji. Bićete ponosni organizator događaja koji je postavio nove standarde u vašoj oblasti.

Ojačajte slabe tačke 

Identifikovanje i rad na područjima koja manje poznajete može biti moćan cilj za vašu karijeru. Bilo da se radi o veštinama komunikacije, upravljanju vremenom ili tehničkim sposobnostima, fokusiranje na unapređenje ovih oblasti će vam pomoći da postanete celovitiji i efikasniji profesionalac. Budite iskreni prema sebi i zatražite povratne informacije od kolega i nadređenih kako biste identifikovali područja koja zahtevaju poboljšanje. Razvijte plan akcije koji uključuje obuku, mentorstvo i praktično iskustvo. Redovno pratite svoj napredak i slavite svoje uspehe. Do kraja godine, bićete ponosni i spremni da preuzmete nove izazove sa povećanim samopouzdanjem.

Pojednostavite proces rada (ili kreirajte novi)

Efikasni procesi su osnova svakog uspešnog poslovanja. Postavljanje cilja da pojednostavite postojeći proces ili kreirate novi može doneti značajne koristi vašoj organizaciji i karijeri. Počnite sa identifikovanjem procesa koji su neefikasni, zastareli ili nepotrebno komplikovani. Analizirajte svaki korak procesa i razmotrite načine za njegovo poboljšanje, pojednostavljenje ili automatizaciju. Uključite relevantne ljude u diskusiju i budite otvoreni za njihove ideje i povratne informacije. Kad razvijete novi proces, testirajte ga, pratite rezultate i po potrebi izvršite dodatna prilagođavanja. Sposobnost da unapredite poslovne procese će demonstrirati vašu stratešku perspektivu i predanost kontinuiranom poboljšanju, što će sigurno primetiti i ceniti i vaš poslodavac.

Pronađite novi posao

Ponekad, najbolji način da unapredite svoju karijeru jeste da pronađete novi posao koji više odgovara vašim veštinama, interesovanjima i aspiracijama. Postavljanje cilja da do kraja godine pronađete novu profesionalnu priliku može biti uzbudljivo i dinamično iskustvo. Započnite sa istraživanjem kompanija i pozicija koje vas zanimaju. Ažurirajte svoj CV i profil na LinkedInu, ističući svoja dostignuća i jedinstvene vrednosti koje možete doneti novom poslodavcu. Aktivirajte svoju mrežu kontakata i prisustvujte događajima iz vaše industrije kako biste povećali šanse za pronalaženje odgovarajućeg posla. Budite strpljivi i istrajni u svojoj potrazi, i ne plašite se da aplicirate za pozicije koje predstavljaju izazov i omogućavaju razvoj. Uz jasnu viziju i posvećenost, bićete u novoj ulozi pre nego što kalendar označi početak nove godine.

Pročitajte i ovo: Šta možete da uradite ovog leta – da biste lakše našli posao

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Nikola Gudelj

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Izbor WANNABE MAGAZINE stilista: Zašto je Philips Steamer 7000 tajna stylish autfita

Published

on

By

Konačno možete da nosite baš sve iz svog ormara – i da, mislimo na sve košulje koje ste izbegavali zbog gužvanja. Kad u svom domu ili koferu imate Philips Steamer 7000, uvek imate praktično, brzo i efikasno rešenje za uklanjanje nabora horizontalno ili vertikalno, kad god vam zatreba!

Philips Steamer 7000 je pre svega praktičan za svaki dan. Inovativna i jedinstvena glava uređaja omogućiće vam da uklonite nabore pod bilo kojim uglom, ali i da odeću osvežite – i to često one odevne komade koji još uvek nisu za pranje, a stoje vam na fotelji u sobi.

I konačno ćete moći da doprete do baš svakog dela odevnog komada – mislimo na teško dostupna mesta kao što je predeo oko dugmadi, kragne i karneri. Takvu preciznost omogućava zakrivljeni vrh grejne ploče!

Korišćenje Philips Steamer 7000 uređaja je veoma intuitivno i brzo – spreman je za samo 30 sekundi, a svetlo ozačava da možete da počnete sa korišćenjem. Tehnologija OptimalTEMP garantuje da neće biti progorevanja na bilo kojoj tkanini, dok neprekidna para omekšava vlakna tkanine kako bi se brže ujednačila. Na taj način, bićete spremni da izađete iz kuće za 2 minuta!

Osim brzog i temeljnog ispravljanja nabora na odeći, Philips Steamer 7000 takođe ima moć da je osveži – tako što uklanja i do 99.9% bakterija*. Philips Steamer 7000 dizajniran je za korišćenje sa vodom iz česme, ali se preporučuje da ga koristite sa destilovanom vodom.

Uz uređaj se dobijaju putna torbica i zaštitna rukavica za lakše i bezbrižnije uklanjanje nabora, tako da je idealan i za putovanja.

Vaša odeća će izgledati kao da ste upravo izašli iz radnje i više nećete morati da odustajete od autfita samo zato što nemate vremena da ispravite nabore na tkanini. Lako je izgledati stilizovano baš svaki dan – uz Philips Steamer 7000 uređaj!

Sve o Philips uređajima saznajte na sajtu, kao i na Instagram, Facebook, YouTube stranicama.

*Nezavisni institut je ispitao prisustvo bakterija, kao što su Escherichia coli 8099, Staphylococcus aureus ATCC 6538, Candida albicans ATCC 10231, nakon 1 minuta primene pare.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Šta su aformacije (za razliku od afirmacija) i kako vam pomažu da se osnažite?

Published

on

By

Nemamo naviku da koristimo aformacije (kao ni afirmacije), to je nešto što moramo da naučimo, usvojimo i primenjujemo svesno i namerno. Najbliže što prilazimo aformacijama jeste kad prosto ne možemo da verujemo svojoj sreći i pitamo se čime smo je zaslužili sreću.

Ali zato nam sasvim dobro ide kad sebe treba da osudimo i kaznimo – pitanja poput „kako sam mogla da budem toliko glupa?“ ili „šta sam sad opet zabrljala?“ ili „šta nije u redu sa mnom?“ sleću sa naših usana lako i bez zadrške i padaju na plodno tle osećanja krivice i samosabotaže.


I kad se ponekad zapitamo zašto nam se dešavaju stvari koje nam se dešavaju, verovatno zaključujemo da nam nedostaju neki bitni kvaliteti, koje drugi, “normalni” ljudi,  imaju. Negativan samogovor, kritike i osude koje tako olako upućujemo sebi, odraz su bitne podrške koja je izostajala u našem formativnom dobu, u detinjstvu, kao i u osetljivim tinejdžerskim godinama – a gotovo da nema tinejdžera koji ne misli da sa njim nešto nije u redu i koji se ne poredi sa drugima na sopstvenu štetu. Te navike rastu sa nama, čak i kad se osnažimo kroz sazrevanje i iskustvo, potrebno je mnogo namernog i svesnog rada na sebi, da „pokrijemo“ nesigurnosti iz detinjstva, da poverujemo da smo dobri, pametni, normalni, zaslužni i da počnemo da volimo sebe i da se prema sebi lepo ponašamo.

Aformacije su jedna od mnogih tehnika lepog ponašanja prema sebi i mogu vam biti zanimljivije i uverljivije od afirmacija – može vam biti lakše da radite sa njima, jer su u formi pitanja.

Aformacije su, dakle, dobra i osnažujuća pitanja koja sebi postavljate, a koja pretpostavljaju da se ono što želite već dogodilo. Slično kao afrimacije, a opet, različito.

Dakle, umesto da kažete „ja sam snažna i samouverena“ mogli biste da se zapitate „zašto sam tako snažna i samouverena“, a ovaka pitanja mogu podići vašu vibraciju i promeniti podsvesne misaone obrasce iz negativnih u pozitivne, menjajući uverenja o sebi i onome za šta ste sposobni.

Pročitajte i ovo: Tehnika sidrenja – kako da promenite svoje ponašanje

Kako aformacije rade i kako se razlikuju od afirmacija

Aformacije aktiviraju podsvest da traži odgovore, pre nego što se mozak uključi sa svojom racionalizacijom, logikom i obrascima.

Ljudskim ponašanjem upravljaju dve osnovne sile, a one su izražene pitanjima „zašto“ i „kako“. „Zašto“ je motiv koji vas pokreće na neku radnju, a „kako“ je metod izvođenja te radnje. Drugačije rečeno, možda znate kako da nešto uradite, ali niste voljni ili dovoljno motivisani da to uradite. Motivacija je od suštinske važnosti i zbog toga aformacije uvek počinju rečju „zašto“ – one vam možda ne daju jasnoću, ali vas pokazuju pravac.

Dok je afirmacija izjava koju dajete o nečemu što biste želeli da bude istinito, aformacija je pitanje koje pretpostavlja da je ono što želite već ostvareno. I jedno i drugo su moćni alati uma. Afirmacije vas podtvrđuju – „ja sam srećna i zdrava“, „ja prihvatam izobilje“, „ja sam uspešna i voljena“ i to su dobre, osnažujuće izjave, zbog kojih se, međutim, možete osećati – glupo. Problem je u tome što ovakvim izjavama ne možete u potpunosti da verujete, čak ni ako želite. Morate se uveriti u svoju vrednost i zaslužnost, morate poverovati da zaista jeste dobri, vredni ljubavi i uspešni i da zaslužujete sve najbolje za sebe, da biste prigrlili pozitivne izjave i da bi one podržale vašu vibraciju i podigle je.


Kad pozitivne izjave struktuirate kao pitanja i zapitate se „zašto sam srećna i zdrava?“ ili „zašto sam vredna ljubavi?“ pozvani te da pronađete odgovore koji su zapravo moguća rešenja ili vas mogu dovesti do rešenja za situacije koje vas muče.

Vašem racionalnom umu je teže da „napadne“ sugestije koje sebi dajete putem aformacija, nego tvrdnje koje postavljate kroz afirmacije – nesvesni um je brži u traženju odgovora od svesnog.

U suštini, mnoge odgovore možete dobiti tako što ćete postaviti prava pitanja, aformativna ili drugačija. Ajnštajn je jednom rekao: „Kad bih imao sat vremena da rešim neki problem od koga mi zavisi život, prvih 55 minuta bih proveo tražeći pravo pitanje. Jer, kad imam pravo pitanje, problem mogu da rešim za 5 minuta.“

Kad postavljate pitanja, mozak kreće u potragu za odgovorima, jer je dizajniran da izvršava zadatke – izvršavanje zadataka daje nam svrhu i smisao. Zato, počnite sebi da postavljate pitanja – kroz aformacije i u svakoj drugoj formi. Kad počnete da dobijate odgovore, znaćete da tehnika radi.

Pročitajte i ovo: 7 načina da ponovo osmislite svoj život – kad se nađete u klopci besmisla

Naslovna fotografija: instagram.com/mao.ge

Brankica Milošević

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 BGD novine, powered by WordPress.