Ne zatamnjujte delove sebe koji blistaju – WANNABE MAGAZINE

Postoje blistavi delovi vaše ličnosti, biseri i dijamanti duše, bića, radosti, samouverenosti, slobode, koji prosijavaju, koliko god ih sputavali oni drugi delovi – sumnja, briga, strah, racionalizacija. Postoji deo vas koji je namenjen da bude glasan, da skreće pažnju, da bude primećen. Uvažite taj deo sebe, ne utišavajte se, ne savijajte glavu, kako biste se smanjili i bili manje upadljivi, smejte se, vičite, pevajte, pišite – podignite svoj glas, neka vas čuju, neka vas primete. Ne dozirajte sebe, samo pustite ono što vas čini drugačijom, oslobodite svoju jedinstvenost, koristite svoj talenat. Prestanite da razmišljate o tome kako će vas drugi doživeti i da li će vam se diviti ili smejati, ili negodovati.

Odbacite sve polovično, što ne podržava vaše blistanje. Ne prihvatajte polovičnu ljubav, osrednje i površne veze. Ne zadovoljavajte se iskustvima koja vas ne ispunjavaju i ne čine da se osećate živom. Ne dozvoljavajte ljudima da vas vole u dozama i daju se „na kašičicu“, kao lek. Vama ne treba lečenje, nego opojnost koja slavi život. Treba vam da volite, dajete i primate više, a ne da se ograničavate i suzdržavate. Ne tražite ljubav od onih koji ne znaju kako da vas vole. Prihvatite svoju ranjivost i ne verujte da vas je teško voleti. Oprostite sebi greške, jer one su vas dovele do mesta gde se sada nalazite.

Ne dozvolite ograničavajućim uverenjima koja drugi plasiraju (i koja ste i sami upili i usvojili) da vas definišu i određuju vašu budućnost. Kada čujete u sebi glasove pridike i opomene, osude i sumnje, znajte da to niste vi, to su oni „zatamnjivači“ vaše svetlosti, koji lebde nad vama i pokušavaju da upravljaju vašim koracima. Ovde ste da živite, trčite, padate, valjate se, ustajete, učite, grešite, zaboravljate, odbacujete, učite ponovo i otkrivate sebe u svim slojevima i nijansama. Ovde ste da izrazite sve što u sebi pronađete, da osetite i koristite svoju moć, a ne da sedite u ćošku i čekate da vas život primeti i da vam nešto donese.

Da, odgovorni ste za prepuštanje ovim ograničenjima, ali i to je deo učenja. Osetili ste sputanost, frustraciju, zarobljenost, stagnaciju, nezadovoljstvo, prazninu, bespomoćnost. I sada učite da se oslobodite tih lanaca i da ne dozvolite da vas išta ponovo sputa.

Prestanite da zatamnjujete delove sebe koji sijaju, jer su vam dati da biste ih koristili, izrazili, pokazali. Nemate vremena za gubljenje, za bauljanje po mraku sumnje u sebe i straha da ćete nekoga uvrediti i povrediti, tako što ćete naprosto biti ono što jeste.

Koristite svoj sjaj da obasjate sopstveni put. Da unesete jasnoću u svoje misli, da osetite intenzitet svih svojih osećanja. Budite zvezda svog života, budite Mesec i Sunce svog neba.

Kad god osetite da vas sumnja, strah i nesigurnost zatamnjuju, zaustavljaju, pokrivaju i smanjuju vaš sjaj, setite se da to niste vi, to su svi oni drugi u vama, onaj program po kome bi trebalo da budete dobra devojka, da se uvek ponašate prijatno i pristojno, da živite normalnim životom i da učinite svoje roditelje (i sve svoje pretke) ponosnim, da budete neko ko nikome ne pravi probleme i ne traži ništa za sebe, ko samo daje, povinuje se, ispunjava očekivanja i to radi – sjajno. Da, i to je vrsta sjaja, onog ispoliranog tuđom rukom. Okrenite se svom sjaju sirovog, nebrušenog dijamanta, pustite svoju svetlost da se prelama pod čudnim uglovima. Blistajte.

Naslovna fotografija: instagram.com/pastel.in

Brankica Milošević

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Kako se nositi sa partnerom koji je emotivno nedostupan? – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Vremenska prognoza – 10. april