• November 28, 2023

Ne možete se isceliti ukoliko ostanete na mestu koje ugrožava vaš rast

Shvatite to na oba načina – praktično i figurativno. Toksično okruženje ugrožava vaš rast i razvoj, a strah da ga napustite je ono mesto u vama, koje vas ugrožava. Sa oba mesta morate se pomeriti, da biste iscelili svoje biće, da biste evoluirali. 

Promena je zastrašujuća, znamo to svi, svi smo to osetili i iskusili nevoljnost da se maknemo iz svoje zone komfora, iako se ona pretvorila u zatvor. Težimo da uspostavimo rutine, da imamo red i strukturu i to je dobro. Ali kada nam je ugrožen rast i razvoj, kada ostajemo na toksičnom mestu (u sebi i van sebe), to može biti pogubno. 

Ponekad ostajete na tom mestu zato što uveravate sebe da je to što imate najbolje što možete dobiti. Trudite se da tu situaciju iskoristite najbolje što možete, umesto da uložite svoju energiju da se iz te situacije iščupate. Ali, što duže ostajete, to se gore osećate, što više udišete toksični vazduh sopstvenog života na pogrešnom mestu, to ste bolesniji. I opet, možete biti bolesni (i bolesniji) na dva načina. Duboko u sebi, svesni ste da se nalazite u štetnom okruženju, stalno osećate nelagodnost, ne možete da se opustite, nervozni ste i nesrećni. Vaš um pati, vaša osećanja su mutna i uzburkana i preplavljuju vas, a vaše telo sve to kanališe. Što se gore osećate, mentalno i emotivno, to se gore osećate fizički. Zaista možete razviti neko oboljenje, trpeći psihološki pritisak, potiskujući osećanja, jer vaše telo odslikava stanje vašeg uma. 

I tako, možete se naći zaglavljeni u odnosu u kome niste zadovoljni, radeći posao koji prezirete, okruženi ljudima ispod svog nivoa. To ćete hendlovati neko vreme, a onda će vaše telo započeti otvoren bojkot. Možete početi da posećujete razne lekare i istražujete čudne simptome koje imate, sve vreme potajno znajući da su to simptomi nesreće i gorčine. Počećete da pijete razne lekove i da pokušavate da se icelite i popravite, unoseći u sebe sve što vam kažu da će vam pomoći. Ali ništa vam neće pomoći dok ostajete na mestu sa koga jedino možete da se kotrljate nizbrdo, a to upravo i činite. Vidite, ne možete se kotrljati uzbrdo. Ali možete promeniti nadmorsku visinu na kojoj živite. A to ćete i uraditi kad više ne budete mogli da izdržite.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

5 TikTok trikova u šminkanju koje morate isprobati

Read Next

Jesenji četvrtak – hladno, vetrovito, kišovito