• January 19, 2022

Ne menjate svoj život tako što popravljate svaki njegov deo, već tako što počnete da ispoljavate baš ono što jeste

Možete popravljati delove sebe i svog života – možete izgradti svoje telo dijetama i vežbanjem (i hirurškim intervencijama) i biti zadovoljni. Popravili ste svoje telo, usavršili ste ga onako kako ste hteli, pobedili ste. Možete naći bolje plaćen posao, kupiti veći stan, voziti bolji auto, nositi skuplju garderobu i time podići svoje samopouzdanje. Ali to nije isceljenje. To je povlađivanje ideji da možete da kontrolišete stvari i da stvorite idealnu sliku svog života, koju ćete predstaviti drugima. To je navika da sebe i svoj život shvatate kao nešto što nije dovoljno dobro i što mora da se popravlja, usavršava i glanca, da bi mogao da se prikaže u najboljem svetlu. 

Svoj život menjate tek kad počnete da ispoljavate ono što stvarno jeste. Kad vam postane ugodno što ste tu gde ste, i kad ne osećate da morate da idete napred da biste bili zadovoljni sobom, čak i ako želite i vidite kako možete da napredujete. 

Menjate svoj život kada možete da volite sebe baš onakve kakvi ste – iako ne izgledate kao što želite i ne zarađujete koliko vam je potrebno. Kada ste opušteni i otvoreni u vezi sa novcem, ljubavlju odnosima, kada ste prema nepoznatima, prosjacima i neuglednima jednako ljubazni i predusretljivi kao i prema direktorima, prijateljima, lekarima…


Menjate svoj život kad počnete da radite ono što vas zastrašuje i što silnim usavršavanjem pokušavate da prikrijete, suzbijete, preobratite – da se pokazujete baš onakvima kakvi jeste. 

Većina problema koje imate u životu zapravo vam odvraća pažnju od stvarnog problema, a to je da vam nije ugodno u sadašnjem trenutku, sa sobom kakvi jeste ovde i sada. 

Zato morate prvo to da rešite i izlečite. Sve ostalo proističe iz toga. 

Morate biti hrabri da se suočite sa tom nelagodnošću, da sedite sa njom dok vam steže stomak i krivi lice i dok vam se čini da nikada nećete pronaći izlaz. To je ono što čini iskorak iz zone komfora. Morate dopustiti sebi da vam bude nelagodno, da otkrijete šta je to, od čega se sastoji, odakle dolazi, da prođete kroz to, da to jednostavno osećate i budete u tome. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Horoskop za oktobar 2021: Ribe

Read Next

Vremenska prognoza – 29. septembar