Ne čekajte onog pravog (diskutabilna moć Čarobnjaka iz Oza) – WANNABE MAGAZINE

Možete čekati pravu osobu celog života. Ali šta to čekanje znači za vas? Da li to znači da organizujete svoj život tako da ostavljate mesta za onog pravog? Pletete strukturu svog života labavo i ostavljate rupu u koju će se jednog trenutka smestiti onaj pravi, koji treba sve konce da povuče i zategne, kako bi svaka nit legla na svoje mesto. Gospodin pravi je Čarobnjak iz Oza, postoji samo u priči. Kad odete da ga sretnete, ispostavi se da je to neki razočaravajuće običan čovečuljak, ili neko ko je samo imao dovoljno lukavog smisla za marketing. I ne, on ne može da vam da ni hrabrost, ni srce, ni pamet. Nije on taj koji ima moć, nego vi. Zato ne prepuštajte svoju moć zamišljenoj pravoj osobi. Ne prepuštajte je nikome. Ne gubite vreme čekajući da vam čarobnjak ostvari snove, nego stvorite sebi život koji vam se sviđa i koji je vredan življenja. Ako se onaj pravi pojavi, neće vam biti potrebna rupa u životnoj strukturi da ga smestite, već ćete zajedno prestruktuirati i integrisati svoje živote u onoj meri i na onaj način koji vam oboma odgovara. 

Čekanje je pasivno stanje. Nešto vam nedostaje (partnerska ljubav, neko sa kim ćete deliti, planirati, graditi, razvijati se) i to nešto postaje uslov za vašu sreću i ocena vrednosti vašeg života. Ako nemate čoveka onda morate da budete nesrećni, jer je neprirodno da budete zadovoljni sobom i svojim životom takvim kakav je. Ako ste sami, sigurno manje vredite od onih koji imaju partnere i porodice, jer nešto nije u redu sa vama i niko vas nije hteo. Dobro se preispitajte i pronađite način na koji su se ova otrovna uverenja zarila u vas svojim oštrim kandžama i nanela vam emotivne i psihološke povrede.  Možda vi znate (svojim umom) da su to tupave predrasude, ali nešto drugo u vama (uplašeno srce malog deteta) oseća da je bespomoćno pred presudom da je krivo i osuđeno na patnju, iako ne zna tačno šta je zgrešilo i zašto je kažnjeno. 

I, šta ste još našli, kad ste se dobro preispitali? Da ste totalno neprilagođeni, ludi, naivni, ljuti na sputavajuća pravila ovog sveta, koja gledate odozgo i sigurni ste da sa njima nešto nije u redu, a ne sa vama? U pravu ste, vi ste vanzemaljac, došli ste odozgo, među prizemne Zemljane, kojima su potrebna glupa i ograničavajuća pravila igre, jer bi se inače zaigrali, razularili i jedan drugom pootkidali glave. Kao da to inače ne rade. Kako ćete se snaći u tom slabo obuzdanom haosu, koji preti da proguta svaki nagoveštaj individualnosti, da razori svaki integritet i obezvredi svaku vrednost? 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

5 razloga zašto vam je seksualni život dosadan – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Brit Awards 2021: Pogledajte šta je ko obukao i šta je ko osvojio – WANNABE MAGAZINE