Connect with us

Lifestyle

Najzgodniji položaji za seks na brzaka u prazničnoj gužvi

Published

on

Tokom praznika možete biti u gužvi – možda imate goste na nekoliko dana, ili vam stalno neko dolazi i stalno negde idete i prosto nemate dovoljno vremena za intimna druženja sa partnerom. Koliko god se radovali gostima i druženju, ne stižete da se radujete jedno drugom, a praznična dinamika može biti vrlo stresna. Seks nabrzaka je idealan način da se oslobodite stresa, dok se istovremeno uključujete u užurbanu i uzbudljivu atmosferu, a i stvara zaverenički osećaj, koji će vas grejati svaki put kad se pogledate i razmenite osmehe. Imaćete slatku zajedničku tajnu – i želećete da je ponovite.

Seks nabrzaka možete izvesti u bilo kom prostoru, u kome možete ukrasti nekoliko trenutaka privatnosti, a ovo su najbolje poze u kojima ga možete praktikovati.

Kako da praktikujete seks nabrzaka u duhu praznika

Santa’s Little Helper – za sedeći seks nabrzaka

Zavucite se u ostavu, kupatilo, vešeraj – bilo gde, gde partner može stabilno da sedne (na stolicu, sanduk, stepenik) i izvedite seks nabrzaka bez svlačenja – samo spustite i podignite odeću, kako biste omogućili pristup. Partner treba da sedi raširenih nogu, dok mu se vi smeštate u krilo okrenuti leđima, sa skupljenim nogama. Ako nemate za šta da se pridržite i oduprete, oslonite te dlanovima na partnerova kolena.

The Open Sleigh za intenzivne orgazme

Sanke se izvode tako što se oslonite na ruke i kolena, s tim da se spustite na stomak, dok vam partner prilazi sa leđa klečeći i podiže vaše noge, oslanjajući ih na svoje kukove. Da bi vam bilo udobno, potrebno je nekoliko jastuka ili smotano ćebe, da oslonite gornji deo tela. Ovo može biti krakta i intenzivna vožnja, koja dovodi do eksplozivnog orgazma.

Pročitajte i ovo: Zabavni načini da inicirate seks sa partnerom

Deck The Halls za seks nabrzaka u hodniku

Stojeći položaji su idealni za seks nabrzaka, posebno kada ste u večernjoj haljini. Naslonite se na zid i elegantno je zadignite i podignite nogu koju ste oslobodili od čarape i veša, dok se partner smešta u prostor koji ste mu napravili. Ako ste u štiklama, još bolje – partner će imati bolji pristup, a to može napraviti uzbudljivu razliku.

Praznični pseći stil

Odeća i pristupačnost su dva ključna faktora za seks nabrzaka, tako da je stojeći pseći stil takođe vrlo praktičan. Nađite zgodno mesto da se naslonite i isturite zadnjicu i zauzmete stabilan položaj, dok partner manevriše iza vas. Ovo je vrlo uzbudljiv prizor za muške oči, a i sama ideja da se negde dohvatite na brzinu je vrlo uzbudljiva, tako da ćete oboje ići direktno ka cilju. Možete biti iznenađeni kako vam uopšte ne treba priprema i kako možete i sami doživeti orgazam – nabrzaka.

The Stocking Stuffer

Potrebna vam je ravna površina i sposobnost da podignete noge na partnerova ramena, a da ne ležite, već se oslanjate na ruke (dlanove, ili laktove) i partner vas pridržava. Najbolje je na ivici stola, kuhinjskog pulta ili druge stabilne ravne površine. Partner stoji i može slobodno da manevriše, dok vi održavate ravnotežu u položaju za duboku penetraciju, koji vam može pružiti ogromno zadovoljstvo.

The Elf On The Shelf – seks nabrzaka bez penetracije

Za seks na brzaka nije obavezna penetracija. Možete jedno drugom pružiti masturbaciju istovremeno, ili oralni seks, naizmenično, u bilo kom mračnom ćošku, u kome možete da se naslonite na zid, ili sednete na nešto stabilno. Za ovu igru je dovoljno da omogućite pristup genitalijama – samo pomerite gaćice u stranu i dozvolite partneru da se poigra vašim klitorisom, prstom ili jezikom. Ako vam to nije dovoljno, ovu igru vrlo lako možete izvesti „do kraja“ u nekom od prethodnih stojećih položaja.

Pročitajte i ovo: Vruće seks-poze za fleksibilne

Naslovna fotografija: instagram.com/atyourtaste

Brankica Milošević

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Kompletan vodič za uklanjanje fleka od crvenog vina

Published

on

By

Dovoljan je jedan nagli pokret da se čaša prospe, ili padne i razbije se, a čak i ako vam samo nekoliko kapi crvenog vina padne na odeću, kauč, tepih, ostaće trag. Međutim, zloglasne fleke od crvenog vina možete ukloniti u potpunosti, sa bilo koje tkanine, materijala i teksture, ako znate kako.

Važno je da odmah reagujete i ne dozvolite da se mrlja od vina osuši, bez obzira koji materijal je u pitanju. Pre nego što uradite bilo šta drugo, obrišite područje čistom belom krpom, kako biste upili višak tečnosti i sprečili da je materijal u potpunosti upije. Tako će biti lakše ukloniti fleke od crvenog vina – odgovarajućom metodom, pre nego što se osuši i stvrdne. Ako je fleka na odeći, pokrivaču, navlaci – proverite etiketu, da biste znali sastav materijala, jer od toga zavisi dalji postupak.

Kako da uklonite fleke od crvenog vina sa različitih tkanina i drugih materijala

Tretiranje fleka na akrilnim tkaninama

Da biste uklonili fleke od crvenog vina sa akrila, isperite tkaninu hladnom vodom, što je moguće pre. Ovo će razblažiti mrlju i sprečiti da se stvrdne. Zatim operite u toploj vodi (proverite temperaturu pranja na etiketi i preporuke proizvođača za održavanje). Ako ovaj postupak nije isprao fleku, operite tkaninu u izbeljivaču koji neće skinuti boju (za tkanine u boji) ili tečnom izbeljivaču sa hlorom (za belu tkaninu). Tkaninu ostavite da se osuši na vazduhu.

Skidanje fleka od crvenog vina sa cigle

Na zidovima i podovima od cigle takođe mogu ostati ružne tamne mrlje od crvenog vina, ako se odmah ne očiste – istrljajte umrljano područje četkom od čvrstih vlakana i vodom i sapunom. Ako mrlja ostane, obrišite je vodonik-peroksidom, ili izbeljivačem razblaženim u vodi. Pustite da odstoji pet minuta, a zatim isperite vodom.

Vađenje fleka iz platna

Ako se radi o tapacirungu od platna, obrišite mrlju vodom u kojoj ste napravili sapunicu, a zatim obrišite suvom krpom. Utapkajte u fleke mešavinu sirćeta i vode (u razmeri pola-pola), obrišite. Ponovo utapkajte sapunicu, isperide vodom, osušite.

Ako su fleke od crvenog vina na platnu koje se može skinuti ili na platnenim odevnim predmetima, potopite na 15 minuta u mešavini jednog litra mlake vode, polovine kašičice prozirne tečnosti za pranje sudova i jedne kašike belog sirćeta. Posle potapanja isperite vodom. Ako je fleka i dalje vidljiva, raširite materijal preko upijajućih belih krpa ili papirnih ubrusa na radnoj površini i sunđerom nanesite alkohol (prvo testirajte na nekom neupadljivom mestu) i brišite od spoljnih ivica ka centru mrlje.

Kako ukloniti mrlje od crvenog vina sa tepiha

Da biste uklonili fleke od crvenog vina sa tepiha i prostirki od prirodnih materijala, utapkajte mrlju toplom sapunicom (napravite penu), a zatim osušite. Zatim utapkajte rastvorom od jednog dela čistog amonijaka sa osam delova vode i osušite. Nakon toga natopite rastvorom vode i sirćeta (pola-pola) i osušite, pa ponovo potopite sapunicom, isperite vodom i osušite. Ako je potrebno, ponovite ceo postupak.

Ako je u pitanju sintetički materijal, utapkajte mrlju toplom sapunicom, sačekajte 15 minuta i osušite. Utapkajte rastvor od jednog dela sirćeta i dva dela vode, sačekajte još 15 minuta, obrišite vlažnom krpom, isperite mlakom vodom i osušite. Ponovite korake, dok mrlja ne nestane.

Pročitajte i ovo: Kako ukloniti fleke sa odeće – korak po korak

Čišćenje fleka od vina sa keramičkih pločica

Fleke od crvenog vina će se na keramici vrlo brzo osušiti i stvrdnuti, ako niste odmah primetili da su pločice isprskane. Ako primetite odmah, brisanje pločica sapunicom će ih ukloniti. Ako su se stvrdnule, prebrišite sapunicom, zatim upijte ubrusom, pa poprskajte mešavinom od jednog dela vodonik peroksida i dva dela vode. Pustite da odstoji pola sata, a zatim obrišite krpom natopljenom toplom vodom.

Kako tretirati fleke od crvenog vina na betonu

Očistite mrlju vodom sa sapunicom i oštrom četkom, zatim isperite betonsku površinu vodom. Ako fleka ostane, obrišite vodonik peroksidom ili izbeljivačem razblaženim vodom, pustite da odstoji pet minuta i isperite.

Uklanjanje fleka od vina sa somota

Ako je u pitanju somotski tapacirung, utapkajte mrlju sapunicom, a zatim obrišite suvom krpom. Potopite rastvorom sirćeta i vode (pola-pola), osušite. Ponovo utapkajte sapunicom i osušite, zatim isperite vodom i osušite. Ponovite postupak ako je potrebno.

Ukoliko se somot može prati, pomešajte jedan litar mlake vode sa pola kašičice tečnosti za pranje sudova i jednom kašikom sirćeta i potopite materijal na 15 minuta. Zatim isperite. Ako ostane fleka, lagano istrljajte alkoholom od ivice ka centru, isperite i osušite na vazduhu.

Čišćenje plute od crvenog vina

Odmah obrišite prosuto vino krpom, zatim obrišite površinu plute mokrom krpom, pa opet suvom. Ako se fleka već upila, očsitite toplom sapunicom i odmah isperite i osušite.

Uklanjanje fleka od vina sa pamučnih materijala

Da biste očistili fleke sa pamučnih presvlaka, obrišite mrlju toplom sapunicom, a zatim suvom krpom. Zatim utapkajte ujednačen rastvor sirćeta i vode, obrišite, pa ponovo natopite sapunicom. Isperite vodom, osušite.

Ako je u pitanju pamučna odeća, ili tkanina koja se može skinuti sa nameštaja, potopite je u hladnoj vodi sa sodom bikarbonom, ili tretirajte enzimskim sredstvom za uklanjanje fleka. Zatim operite prema uputstvima na etiketi.

Kako ukloniti fleke od crvenog vina sa laminata

Odmah obrišite prosuto vino krpom od mikrofibera, a ako je potrebno, zatim obrišite vlažnom krpom (ne natopljenom) i odmah osušite. Ako fleka ostane, očistite sredstvom za čišćenje laminata, prateći uputstva proizvođača.

Tretiranje fleka na koži i antilopu

Sipajte mlaku vodu u teglu (do polovine) i dodajte mlaz sredstva za pranje sudova, protresite da stvorite puno pene. Sunđerom nanesite samo penu, nežno tapkajući umrljano područje. Obrišite čistom, mekom krpom. Nanesite sredstvo za čišćenje i negu kože, odnosno, antilopa, prema uputstvu.

Skidanje fleka sa linoleuma i drugih prirodnih elastičnih podova

Obrišite fleke od crvenog vina alkoholom, a zatim vlažnom krpom i osušite ih suvom krpom. Ako ostanu mrlje, napravite pastu od sode bikarbone i vode i njome nežno trljajte mrlju, dok ne nestane. Isperite vodom i osušite.

Čišćenje najlonskih materijala

Da biste očistili fleke od vina sa najlona, isperite isflekano područje hladnom vodom, što pre, da biste razblažili vino i sprečili stvrdnjavanje. Perite u onoliko toploj vodi, koliko je naznačeno na etiketi najlnoskog materijala, a ako fleka ostane, operite izbeljivačem (šareno) ili tečnim hlorom (belo), osušite na vazduhu, pregledajte i ponovite postupak ako je potrebno.

Kako očistiti fleke od crvenog vina sa okrečenih zidova

Utapkajte isprskane delove zida mokrim sunđerom ili mekom krpom i osušite. Ako mrlja ostane, nanesite nekoliko kapi sredstva za pranje sudova na sunđer ili krpu i obrišite mrlju. Zatim temeljno obrišite mokrom krpom i osušite suvom.

Skidanje fleka od vina sa poliestera

Što pre isperite isflekano područje hladnom vodom, da razblažite mrlju i sprečite stvrdnjavanje. Prateći uputstva na etiketi za održavanje odeće, perite na najtoplijoj preporučenoj temperaturi. Ako fleka ostane, operite u izbeljivaču za šaren veš, ili izbeljivaču sa hlorom za beli. Osušite na vazduhu.

Mrlje od vina na svili

Obrišite odmah, da biste upili višak tečnosti – brišite belom krpom i hladnom vodom, sve dok vidite da na krpi više ne ostaju rumeni tragovi vina. Zatim lagano utapkajte umrljano mesto mešavinom blagog sredstva za pranje sudova sa nekoliko kapi belog sirćeta (testirajte na neupadljivom mestu). Obrišite mokrom krpom, osušite. Nastavite, dok fleka ne nestane.

Čišćenje fleka od vina na spandeksu (likri)

Isperite zahvaćeno područje hladnom vodom što je moguće pre, zatim operite u onoliko toploj vodi koliko je preporučljivo, a ako mrlja ostane, upotrebite izbeljivač za šaren veš ili izbeljivač sa hlorom za beli. Osušite na vazduhu.

Pročitajte i ovo: Četke, fen, pegla: Temeljno očistite sve uređaje i alate za kosu uz ove savete

Naslovna fotografija: instagram.com/emperiance

Brankica Milošević

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Slučaj Jennifer Lopez i Ben Affleck: Kada uplitanje javnosti prelazi granicu pristojnosti?

Published

on

By

Jennifer Lopez i Ben Affleck su se ponovo našli na meti javnosti, ali ovaj put ne zbog srećnih vesti (kao što je to bio slučaj kada su otkrili da su ponovo u ljubavi), već zbog mogućeg razvoda. Ova informacija je praktično konstrukcija fanova koji se bave svakim detaljem ljubavne veze poznatog para i nije potvrđena od strane Jennifer i Bena, ali je ipak dovoljna da ponovo stavi pod lupu odnos koji se, pri svom prvom pokušaju davne 2003. godine, uništio upravo zbog preteranog mešanja medija i obožavalaca.

U svetu gde su društvene mreže postale dominantan izvor informacija i gde se svaka fotografija i video analiziraju do tančina, slavne ličnosti su neprestano suočene sa izazovom balansiranja između svoje javne i privatne životne sfere. Jennifer Lopez i Ben Affleck, jedan od najpoznatijih parova današnjice, nisu izuzetak od ovog pravila i verovatno i ne očekuju da to budu. Međutim, tračevi o njihovom mogućem razvodu nakon nepune dve godine braka, ponovo su pokrenuli pitanje ― gde se povlači granica između preteranog uplitanja javnosti i privatnog života slavnih?

Jennifer Lopez i Ben Affleck kao samo jedni u nizu okrutno komentarisanih

Par pred hipotetičkim razvodom je samo jedan od žrtava šire javnosti i, nažalost, ovaj ružan trend ne prestaje da biva popularan. Setimo se okrutnih komentara na račun Hailey Bieber i Justina Biebera od kojih su fanovi neumorno tražili dokaz pravih emocija jer nisu želeli da veruju da je moguće da pevač nekoga zavoli više od svoje bivše devojke Selene Gomez.

Čak i sama Selena Gomez trenutno prolazi kroz isto jer je za dečka odabrala Benny Blanca kog njeni obožavaoci ne smatraju dovoljno privlačnim da bi bio u vezi sa pevačicom koju obožavaju. Koliko je ovo neprijatno za par, govori činjenica da Selena neretko brani svoj izbor na društvenim mrežama pokušavajući da objasni ljudima da je Benny zaista najbolja osoba sa kojom je ikada bila.

Potom, Kylie Jenner i Timothée Chalamet koji su još jedan od parova pod konstantnom torturom fanova jer Chalamet navodno nije “tipičan dečko sa kojim bi Kylie bila u vezi”. Ipak, deluje da njih dvoje najbolje podnose pritisak javnosti jer ni jedno ni drugo ne reaguju na komentare koje im ljudi upućuju, već prosto uživaju u svojoj ljubavi.

Zašto ljudima uopšte treba dokaz tuđih emocija?

“Privlače nas određeni odnosi među slavnim ličnostima zbog percepcije da su te slavne ličnosti slične nama – možemo se osećati kao da su nam bliski prijatelji“, kaže ljubavni psihoterapeut Tina Wilson.

“Kada oni koji se smatraju ‘idealnim slavnim parom’ prekinu vezu, na primer, to može stvoriti osećaj očaja i šoka među fanovima, jer im to oduzima nadu za sopstvenu romantičnu budućnost. Zato fanovi navijaju da se parovi slavnih pomire čak i nakon što prođu godine razdvojenosti, kao što su to učinili JLo i Ben Affleck. Upravo taj faktor poistovećivanja sa slavnima stavlja ove odnose pod lupu, čineći nas više zainteresovanim za privatne živote onih koji su deo javnosti.”

Ovaj osećaj, “kao da je slavna ličnost naš blizak prijatelj”, poznat je kao parasocijalni odnos. Stručnjaci parasoijalni odnos opisuju kao jednostranu vezu između pojedinca i slavne ličnosti – fenomen koji su dodatno pogoršale društvene mreže i slavne ličnosti koje objavljuju sve ličnije fotografije i video snimke sebe.

Kako postaviti granice između javnog i privatnog?

Društvene mreže su zaista postale ključni faktor u načinu na koji doživljavamo odnose slavnih. Svaka objava, svaka fotografija i svaki komentar se pažljivo analiziraju, stvarajući lažnu sliku o savršenstvu koju je teško održati u stvarnom životu. Kada Jennifer Lopez objavi romantičnu fotografiju sa Benom Affleckom, fanovi je doživljavaju kao potvrdu njihove sreće i stabilnosti, a kada te objave izostanu, odmah se javljaju spekulacije o problemima u vezi.

Postavljanje granica između javnog i privatnog života je ključ za održavanje mentalnog zdravlja i stabilnosti u vezama slavnih. Parovi kao što su Ryan Gosling i Eva Mendes uspešno su postavili ove granice, odlučivši da drže svoju vezu daleko od očiju javnosti. Eva je čak odgovorila fanu na Instagramu objašnjavajući zašto ne prisustvuju događajima zajedno: “Ove fotografije koje objavljujem mi je komforno da okačim jer su već javne. Nekomfornim smatram izlaganje našeg privatnog života van crvenog tepiha koji vrlo cenimo.“

Ovo je primer kako parovi mogu zaštititi svoju privatnost i održati zdrav odnos uprkos pritisku javnosti. Međutim, ovo zahteva čvrstu odluku i doslednost u poštovanju tih granica, što nije lako kada su u pitanju slavne ličnosti koje su stalno u centru pažnje.

Na kraju, pitanje koje ostaje je kako možemo kao društvo bolje da poštujemo privatnost onih koje volimo da pratimo? Možda je vreme da preispitamo svoju ulogu u narušavanju njihove privatnosti i da naučimo da granice poštujemo, čak i kada su u pitanju naši omiljeni parovi slavnih.

Pročitajte i: Zašto odjednom svi pišu da se Jennifer Lopez i Ben Affleck razvode?

Fotografija: Instagram.com/couturevision

Milana Petković

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Kako da pronađete tu famoznu G-tačku?

Published

on

By

Misteriozna i osporavana G-tačka dobila je legitimnost objašnjenjem stručnjaka da nije u pitanju tačka, nego zona, koja obuhvata klitoris, uretru i prednji zid vagine. I dok neke žene i dalje tvrde da ne postoje klitoralni i vaginalni orgazam, neke jasno prepoznaju razliku i opisuju vaginalni orgazam kao složeniji, ali možda manje intenzivan doživljaj od klitoralnog.

Dakle, shvatanje da je G-tačka magično dugme koje samo treba pritisnuti na pravi način, prevaziđeno je, ali potraga za famoznim skrivenim izvorom zadovoljstva ne posustaje.

Žene koje lako doživljavaju orgazam i penetracija im je dovoljna za stimulisanje te osetljive zone, masovno se zavidi ili ne veruje, jer većina žena teško dolazi do orgazma i potrebno im je mnogo više pripreme, dok mnoge uopšte i ne doživljavaju orgazam, osim direktnom stimulacijom klitorisa.

G-tačka prema objašnjenju stručnjaka

Stručnjaci smatraju da nije u pitanju misteriozna, povlašćena anatomska struktura i da sve žene imaju osetljivu zonu unutar vagine, koja se može smatrati produžetkom klitorisa.

Zabuna nastaje jer mnogi ne poznaju (uključujući i vlasnice vagine) anatomsku strukturu klitorisa – i mada to zvuči krajnje neobično, klitoris je zapostavljena oblast anatomije, koja nije detaljno opisana sve do 2005. godine, kad je mapirana anatomija klitorisa.

Lekari danas zastupaju tvrdnju da je samo mali deo klitorisa vidljiv, dok se veći proteže u unutrašnjost prednjeg zida vagine. Tkivo kltorisa je, zapravo, G-tačka, odnosno, zona, koja se smatra unutrašnjom osovinom klitoralnog kompleksa.

Još jedna teorija sugeriše da G-tačku treba smatrati delom klitorovaginalnog kompleksa, koji čine klotoris, uretra i prednji zid vagine, koji, kada se stimuliše izaziva ili pojačava orgazam kod nekih žena.

Pročitajte i ovo: Jesi li iskusila različite vrste orgazma?

Kako da stimulišete ovu oblast

Tačka ili zona, ova osetljiva oblast se i dalje nalazi na prednjoj strani zida vagine i pod prstom se oseća kao naborana struktura osetljivija na nadražaj. Ovo područje se često opisuje i kao sunđerasto – za razliku od ostalog dela koji je gladak. Kada pronađete tu teksturiranu oblast, možete je stimulisati pokretom prsta koji se opisuje kao „dođi ovamo“. To možete uraditi sami, ili uputiti partnera da to isproba, ili koristiti vibrator. U solo poduhvatu može biti malo nezgodno izvesti taj pokret prstom, pa bi neka igračka za stimulaciju G-tačke bila korisna. Ako istražujete svoj G-kompleks sa partnerom, uputite ga kako to da učini i dajte mu povratne informacije tokom celog iskustva.

Određeni seksualni položaji takođe povećavaju verovatnoću da penis u erekciji ili seksualna igračka stimulište to područje. Najpreporučljivij položaj je „kaubojka“ – kad ste na vrhu, možete sami dozirati dubinu penetracije i vrstu pokreta. Kad ne idete gore-dole, već se trljate o partnerovu pubičnu kost, senzacije stimulacije klitorisa se prenose na unutrašnje tkivo (verovatno takođe klitoralno, kako savremeni stručnjaci veruju) i možete lakše doživeti intenzivne orgazme.

I ako niste usredsređeni na identifikaciju G-tačke, verovatno ste primetili da su vam u položaju kaubojke senzacije jače.

Vaginalni orgazam se smatra rezultatom povezane stimulacije celog kompleksa – klitorisa, uretre i prednjeg vaginalnog zida. Žene ovaj osećaj opisuju kao dublji, sa tendencijom da prožima unutrašnjost tela, a namo područje klitorisa.

Imajte na umu da ne postoji „bolji“ i „ispravniji“ orgazam i usredsredite se na ono što vam više prija. Neke žene ne vole direktnu stimulaciju klitorisa jer im je taj osećaj na granici bola, a neke ne vole stimulaciju G-područja, zato se pre svega uverite da komunicirate i delite sa partnerom svoje preferencije i senzitivnost.

Ako ste radoznali, istražujte svoju G-tačku ili zonu, ili kompleks – i uživajte u tome. Stručnjaci svakako preporučuju da se ne opterećujete – najvažnije je da se opustite, užiate u senzacijama, budete na istoj talasnoj dužini sa partnerom i radite ono što vam prija.

Pročitajte i ovo: Kako da postignete višestruki orgazam (da, moguće je!)

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovepresets

Brankica Milošević

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 BGD novine, powered by WordPress.