Najpopularnija Volkswagenova limuzina broji poslednje dane: Passat odlazi u istoriju?

Sigurno je da će američka verzija modela biti ukinuta 2023. godine, dok će kineska verzija uskoro proći redizajn. I evropski Passat će opstati, ali…

I pored toga što je Volkswagen Passat danas jedna od najčešćih limuzina na putevima izgleda da njegovo vreme definitivno prolazi. Naime, u Volkswagenu su navodno odlučili da ukinu klasični limuzinski model, odnosno njegovu sedan verziju.

Glasine o takvom potezu potvrdio je i neimenovani izvor britanskog Auto Expressa, prema kome bi ime Passat trebalo da ostane na tržištu, ali isključivo kao ime za karavan verziju modela.

Ono što je već sada sigurno je da će američka verzija modela biti ukinuta 2023. godine, dok će kineska verzija uskoro proći redizajn. Evropski Passat će opstati, a stiže i novo izdanje koje će u ponudi imati plag-in hibrid sa dometom na električni pogon od 100 kilometara.

[embedded content]

Međutim, britanski automagazin saznaje da će limuzinska izvedba biti ukinuta. Velika je verovatnoća da će biti ponuđen kao karavan, a govori se i o liftbek modelu koji bi mogoa da bude duhovni naslednik Arteona. A kada je o Arteonu reč, on definitivno odlazi u istoriju, prenosi Index.

Volkswagen Passat B9 će imati veći međuosovinski razmak od aktuelnog modela, pa se zato očekuje rivalstvo sa Škodom Superb. Passat u novom izdanju će se nuditi i sa 2.0 TDI dizelašem i opcionim pogonom na sve točkove, dok je mogućnost proizvodnje električne verzije isključena.

Proizvodnja novog Passata će se odvijati u Bratislavi, uporedo sa Superbom.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

Šampionski prsten ABA i za Nebojšu Čovića

Read Next

Luna nestrpljiva da postane majka: “Hajde bebo, čekamo te!”