Najmoćniji kineski PVO sistem uništava ciljeve sa stopostotonom preciznošću

HQ-9B je novi kineski raketni sistem protivvazdušne odbrane sa vertikalnim lansiranjem, srednjeg ili dugog dometa, sličan ruskim sistemima S-300 i S-400

HQ-9, kineski PVO sistem

Foto: Wikimedia/Tyg728

Novi kineski sistem protivvazdušne odbrane HQ-9B učestvovao je na vojnoj vežbi koja je imala cilj da pokaže njegove mogućnosti, s obzirom na to da kineska vojska nastavlja sa svojim planovima za razvoj moderne vojske spremne za borbu u svakom trenutku.

Protivvazdušne jedinice su se, tokom vežbe, našle na nepoznatom terenu, čekajući početak simulacije sukoba između crvene i plave vojske. Upotrebom novog HQ-9B sistema, protivvazdušna jedinica je sa četiri projektila oborila četiri drona. ostvarivši stopostotni uspeh, izvestila je kineska televizija CCTV.

Vežba je izvedena kao zajednička operacija više različitih jedinica, uključujući jedinice protivvazdušne raketne odbrane i jedinica za stratešku podršku, opremljene radarskim i elektronskim sistemom za rano upozorenje.

[embedded content]

Kineske specijalne jedinice su imale ulogu plave vojske i koristile sisteme za elektromagnetno ometanje, kako bi “zbunile” raketne sisteme HQ-9B, preneo je Business Insider.

HQ-9B je novi kineski raketni sistem protivvazdušne odbrane sa vertikalnim lansiranjem, srednjeg ili dugog dometa. Maksimalni domet raketa tog sistema iznosi 250 kilometara. Sistem je još od 2016. raspoređen na kineska ostrva u Južnom kineskom moru, a u međuvremenu je njegova mornarička verzija HHQ-9B postavljena na nove kineske raketne razarače Tip 052D.

Video: Predstavljen raketni sistem PVO Pancir S1

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

Vremenska prognoza – 24. maj

Read Next

Kratko i jasno: Oglasio se Italijan nakon rezultata testa na narkotike