Najlepši ljubavni filmovi koji su snimljeni u Parizu – WANNABE MAGAZINE

Francuska prestonica sa svojih stotinu vrednih istorijskih građevina, crkava, ulica, trgova i parkova, bila je domaćin nekim od najznačajnijih filmova iz dvadesetog i dvadeset prvog veka. Njegove hirovite kaldrmisane ulice i bogata kulturna baština prikazane su u različitim trilerima, romantičnim komedijama i dramama koje su se proslavile širom sveta. Pošto Pariz važi za jedan od najromantičnijih gradova, odabrali smo listu ljubavnih filmova koji ga najbolje prikazuju.

French Kiss (1995)

”French Kiss” je romantična komedija iz 1995. godine koji je režirao Lawrence Kasdan, a u glavnim ulogama su Meg Ryan i Kevin Kline. Scenarista Adam Brooks započinje priču o ženi koja leti u Francusku kako bi se suočila sa zalutalim verenikom i upada u nevolju kada je šarmantni prevarant koji sedi pored nje koristi za šverc ukradene dijamantske ogrlice. Francuski poljubac snimljen je na lokaciji u Parizu, regiji Provansa-Alpe-Azurna obala na jugoistoku Francuske i u Kanu. Film je objavljen u Sjedinjenim Državama 5. maja 1995. godine i dobio je pomešane kritike.

Amélie (2001)

Snimana u okolini Monmartra, gde je odrastao režiser Žan Pjer Žene, ova trajno slatka poslastica odvija se uglavnom u senci bazilike Sacré Coeur. Na samom početku filma uočavamo ulicu Saint-Vincent, malo severnije od katedrale, dok je ulaz u Ameliin stan u Rue des Trois Frères nekoliko ulica južno. Ona radi na zapadu u Gallic Café des Deux Moulins, odmah iza ugla Moulin Rougea i Boulevard Clichya. U filmu se prikazuje i most na kojem su mladi ljubavnici ostavljali katance kao obeležja njihove ljubavi. Upravo ovaj most uskoro postaje omiljena pariska lokacija bioskopa 21. veka.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Odgovor na Superligu – Beton Superliga – Sportklub

Read Next

Farbanje obrva je novi beauty trend, a evo kako da mu pravilno pristupite – WANNABE MAGAZINE