• January 19, 2022

Najjače mere objavljene u SAD: Radnici velikih kompanija moraće da se vakcinišu ili nedeljno testiraju – Biznis Telegraf.rs

SAD obavezuju radnike na vakcine ili testove

Kovid Covid Korona Virus Vakcina Vaccine

Foto: Shutterstock

Desetine miliona Amerikanaca koji rade u kompanijama sa 100 ili više zaposlenih moraće da budu potpuno vakcinisane protiv COVID-19 do 4. januara. U suprotnom, moraće da se testiraju na virus svake nedelje, prema vladinim pravilima koja su upravo objavljena.

Novi zahtevi, koje je prvi put pregledao predsednik Džo Bajden u septembru, odnosiće se na oko 84 miliona radnika srednjih i velikih preduzeća, iako nije jasno koliko je tih zaposlenih nevakcinisano.

Propisi Uprave za bezbednost i zdravlje na radu nateraće kompanije da zahtevaju da nevakcinisani radnici najmanje jednom nedeljno imaju negativan test na COVID-19 i da nose masku dok su na radnom mestu.

Ostavljena je otvorena mogućnost proširenja zahteva na manja preduzeća.

Stroža pravila će važiti za još 17 miliona ljudi koji rade u staračkim domovima, bolnicama i drugim ustanovama. Radnici će moći da traže izuzeće iz medicinskih ili verskih razloga.

Kako je određeno, kompanije koje ne budu poštovale ove propise mogle bi da se suoče sa kaznama od skoro 14.000 dolara.

Video: Kako da za 5 minuta izvadite kovid propusnicu: Kompletno video uputstvo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

Vremenska prognoza – 4. novembar

Read Next

Manje hrane, isplativo pakovanje i brojanje kalorija: 3 načina da spasimo svet dok kupujemo hranu – Biznis Telegraf.rs