Najbolji meč u sezoni: Ono što Đoković želi – Sportklub

Odigrao je Novak Đoković najbolji meč u 2022. godini, u četvrtfinalu mastersa u Rimu, pao je inspirisani Feliks Ože-Alijasim sa 7:5, 7:6 (7-1)!

Pobeda broj 999 u karijeri, a za jubilarac će se Novak boriti sa Kasperom Rudom u polufinalu. Pre toga, evo utisaka posle duela sa Ože-Alijasimom:

povezane vesti

– Đoković je sve vreme imao onu svoju apsolutnu koncentraciju i retko koju loptu nije pogodio sredinom reketa. Ono, baš mu se igralo. Noge su radile onako kako nas je navikao, i u defanzivi i u ofanzivi

– Izvlačio je neke poene u kojima je Feliks imao inicijativu, a kada je napadao, nogama je odrađivao pravu pripremu. I anticipacija je bila tu, vraćaju se instinkti, ima li bolje ilustracije od onog poena u taj brejku kada je pročitao smeč Kanađanina.

-Sa idejom da igra agresivno je Novak igrao meč, i uglavnom je uspevao to da sprovede. Stajao je blizu linije, prvi servis je slušao, a bio je agresivan i po dužini i po širini, onih nekoliko kratkih forhend dijagonala kao u najboljim danima. U stvari, ti najbolji dani još traju. Generalno, Đokovićev forhend je bio najbolji udarac na terenu. I protiv Alkaraza u Madridu je Novak odigrao vrlo dobar meč, ali i on je najkomforniji kada postoji ofanzivna intencija u njegovoj igri.

-Eksperimentiše Novak pozicijom na riternu, ne samo sada. Neobično je videti ga nekoliko metara iza osnovne linije i na drugi servis protivnika. Ipak, danas je bilo nešto više onih pod noge, a nimalo balona (na to je verovatno uticalo i to što igralo uveče).

-Drop šot ponovo radi, ljudi.

-Đoković je imao padove u momentima kad je servirao i za prvi i za drugi set. Potpuno u suprotnosti sa ostalim tokom meča, ali i Feliks je odigrao izvrsno – odlično je čitao Novakove servise, nije brljao u serijama i proizveo je nekoliko spektakularnih udaraca.  Uostalom, završio je sa 27 vinera i 23 neiznuđene greške. I Ože-Alijasim treba da bude zadovoljan, opet je u usponu posle mini krize.

-Đoković je savršen taj brejk odigrao, možda i nije loše što je produžio malo, kad se ovako završilo. A i nije previše, pre ponoći se završlio, što je važno pred polufinale i, ako sve bude kako treba, finale.

Meč Đoković – Rud na programu je u subotu ne pre 19.30, uz direktni prenos na Sport klubu 1, a u drugom polufinalu sastaju se Aleksander Zverev i Stefanos Cicipas, od 14.30.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Đoković “sredio” Ože Alijasima za duplo slavlje u Rimu: Polufinale i ostanak na svetskom tronu!

Read Next

Rivers i Harden ostaju u Filadelfiji – Sportklub