• December 11, 2023

Nagrada za lojalnost? Kelaifi preuzeo Anjelijevu funkciju – Sportklub

Vlasnik Pari Sen Žermena Naser Al Kelaifi imenovan je za novog predsednika Evropske asocijacije klubova (ECA) i na toj poziciji je nasledio Andreu Anjelija.

Povezane vesti

Anjeli je podneo ostavku kada je obelodanjeno da će njegov Juventus postati deo Superlige. To takmičenje je u svega 48 sati doživelo kolaps, ali je mesto predsedavajućeg ECA ostalo upražnjeno.

Sada pripada Al Kelaifiju, odlučeno je glasovima na zasedanju.

Čast mi je što sam izabran za predsednika od strane mojih kolega u komitetu. Liderstvo, integritet i jedinstvo naše organizacije je sada potrebnije nego ikad, u ovom kritičnom trenutku evropskog fudbala. Podariću moju bezuslovnu posvećenost celoj fudbalskoj zajednici, svim članovima ECA iz svake nacije, navijačima i njihovim udruženjima„, poručio je Katranin, čiji PSŽ nije pristao da bude deo pomenute Superlige.

Istovremeno, novu funkciju je dobio i Karl-Hajnc Rumenige, čelnik minhenskog Bajerna, koji je takođe odbio pozivnicu za Superligu. Rumenige će biti predstavnik ECA u Izvršnom komitetu UEFA.

Nagrada za lojalnost UEFA, ili pak nešto drugo, jedno je sigurno – pozicije Parižana i Bavaraca su sada dodatno učvršćene u čelnim organizacijama.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Alaves pobedio, bez pobednika u derbiju začelja – Sportklub

Read Next

Siti posle preokreta slavio u Birmingemu – Sportklub