Načini na koje vas strah sprečava da dobijete ono što zaslužujete

Strahovi koje osećate uglavnom nisu realni i predstavljaju ograničenje koje služi da vas zadrži u zoni komfora, da vas spreči da rizikujete i da izgubite i budete povređeni. Ali, oni vas zadžavaju u osrednjosti i ne dozvoljavaju vam da dosegnete ono što zaslužujete. 

Plašite se odbijanja, pa zato i ne tražite ništa. Nalazite lukave načine da sebe sabotirate – ne javljate se na konkurs, govoreći sebi da ne ispunjavate uslove i da ne vredi ni da pokušavate, ne predlažete svoje ideje, ne tražite odgovarajuću nagradu, propuštate prilike u kojima biste mogli da se pokažete, ne dajete sebi šansu, da ne biste morali da se suočavate sa odbijanjem i neuspehom. 


Zadovoljavate se manjim od onog što želite i zaslužujete, jer je tako sigurnije. Govorite sebi da imate dovoljno, da ste zadovoljni tu gde ste i da ne želite da budete neskromni ili gramzivi, pa da izgubite to što imate. Uveravate sebe da vam je to dovoljno, iako vam drugi često govore da traćite svoje talente i ne ostvarujete svoj puni potencijal. 

Plašite se obavezivanja – ako donesete odluku, morate se držati nje, morate snositi posledice i ne možete se vratiti nazad. Niste sigurni koji je potez najbolji za vašu budućnost, pa na kraju dolazite u situaciju da odbijate da donesete odluku, a onda vas život pritesni i okolnosti odluče umesto vas. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Da li je Ariana Grande još jedna poznata ličnost koja pokreće svoj beauty brend?

Read Next

Još jedan sunčan dan, za vikend nekoliko stepeni toplije