• February 27, 2024

Na poligonima u Kraljevu obuka za terensku vožnju u mirovnim operacijama

Obuka za terensku vožnju u mirovnim operacijama

Foto: mod.gov.rs

Na poligonima Bataljona za obuku saobraćajne službe u Kraljevu i okolini u toku je realizacija dopunske obuke pripadnika Vojske Srbije za upravljanje terenskim motornim vozilima u mirovnim operacijama.

Na obuci su oficiri, podoficiri i civilna lica koji će u misijama biti angažovani na pozicijama vozača, štabnih oficira i vojnih posmatrača, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U prvom delu osposobljavanja, prošli su teorijsku i obuku u vožnji na javnim putevima, a sada na specijalizovanom poligonu „Beranovac“, koji je izgrađen po standardima Ujedinjenih nacija i na osnovu iskustava pripadnika Vojske Srbije iz mirovnih operacija, realizuju najzahtevniji deo obuke – upravljanje vozilom u terenskim uslovima.

Cilj je da steknu dodatna znanja i veštine za sigurno i bezbedno upravljanje terenskim vozilima na teško prohodnom terenu, te da se obuče za njihovo održavanje i otklanjanje mogućih kvarova, što će im biti od velikog značaja prilikom realizacije zadataka u zoni operacije.

Dopunska obuka u vožnji terenskih motornih vozila obavezan je deo sveobuhvatnih priprema štabnih oficira, vojnih posmatrača i vojnih vozača, budući da će oni,zbog prirode zadataka koje izvršavaju u misijama, često biti u prilici da motornim vozilima upravljaju van uređenih putnih komunikacija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Таковска 10: Трамп против Бајдена, следи ли реприза прошлих избора

Read Next

U Severnoj Mitrovici zaplenjeno 59 mašina za rudarenje kriptovalutama