• February 27, 2024

MUP od naredne godine preuzima predsedavanje SEPKA

MUP Saopštenje SEPKA

Foto: MUP Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije preuzeće u narednoj godini predsedavanje Asocijacijom šefova policija Jugoistočne Evrope (SEPKA), koja je za 20 godina postojanja ostvarila značajne rezultate u oblasti bezbednosti i dokazala da je ozbiljan partner u borbi protiv svih vrsta kriminala.

Na sastanku SEPKA, koja se održava u Banjaluci, pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević podsetio je da je prva zvanična Generalna skupština ove Asocijacije održana u Beogradu, juna 2003. godine, kada je Srbija, odnosno Ministarstvo unutrašnjih poslova izabrano za zemlju sedišta, navodi se u saopštenju Ministarstva.

“Čast mi je i zadovoljstvo što u narednoj godini MUP Republike Srbije preuzima predsedavanje SEPKA”, rekao je Vasiljević i ukazao da će tokom predsedavanja MUP nastaviti sa aktivnostima koje su započete za vreme predsedavanja Republike Srpske.

Istakao je da zemlje članice SEPKA imaju isti cilj, da zajednički doprinesu ispunjenju vizije bezbednog regiona za sve naše građane.

“Suočavamo se sa ozbiljnim bezbednosnim izazovima kada je u pitanju organizovani kriminal, krijumčarenje migranata i ilegalne migracije, visokotehnološki kriminal i terorizam, tako da nam u narednoj godini predstoje prioritetne aktivnosti na reviziji SEPKA dokumenta ‘Procena pretnji – Teški i organizovani kriminal’ “, kazao je Vasiljević.

On je izrazio uverenje da će članice SEPKA zajedničkim delovanjem i kontinuiranom saradnjom još više razviti i osnažiti tu Asocijaciju i pružiti adekvatan odgovor u borbi protiv svih oblika kriminala i ostalih bezbednosnih izazova u regionu.

(Telegraf.rs)

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Резерве на декларацију ЕУ: КиМ интегрални део Србије у складу са Резолуцијом 1244

Read Next

BEOGRAD OVE GODINE BEZ NOVOGODIŠNJEG VATROMETA – Beograduživo.rs