• December 9, 2023

Moramo da trošimo 40.000.000 evra da bismo bili konkurentni: Terzić pričao o budžetu za iduću sezonu

Fudbaleri Crvene zvezde su pobedom protiv Vojvodine matematički potvrdili titulu u šampionatu Srbije. Sledećeg leta pokušaće da peti put uzastopno zaigraju u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

A da bi se tamo našli, biće neophodna pojačanja. Izgleda da je priča o dovođenju Aleksandra Dragovića, Prijovića i Kolarova već završena. No, to zahteva veliku količinu novca, o čemu je za Blic govorio direktor generalni direktor kluba, Zvezdan Terzić.

Naša je obaveza da podižemo budžet na mnogo viši nivo. Zvezda mora da osposobi sebe da pravi sve više i više novca. Mi za sada imamo oko 30 miliona evra, ako hoćemo da pravimo rezultate na koje će biti ponosna zvezdaška javnost, mi moramo da trošimo 40 ili 50 miliona da bismo bili konkurentni – rekao je Terzić.

Nastavio je direktor Zvezde u istom tonu, jasno je i njemu da je za dobre rezultate neophodno imati dovoljno novca za igrače i stručni štab.

Mi se na našem putu sudaramo sa klubovima koji troše po 100 miliona evra i ne možemo da živimo u iluziji da smo mi klub slavne tradicije – na terenu igraju igrači 11 na 11, i ako, recimo, Sparta iz Praga ima 11 boljih igrača od nas, ona će nas pobediti bez obzira na to što imamo veće ime. Ili Jang bojs, Kopenhagen, Krasnodar… Jer oni sa više novca mogu sebi da priušte kvalitetnije igrače, tržište je otvoreno i ko ima novac da da platu od jednog, dva, tri miliona, dolazi do igrača koji prave razliku. A pogledajte milanski ‘Derbi dela Madonina’ – Inter i Milan gotovo bez Italijana na terenu, isto je u mančesterskom derbiju sa malo Engleza, novac je taj koji donosi kvalitet – zaključio je čelni čovek Zvezde.

Video: Varnice posle brutalnog starta: Za malo došlo do tuče fudbalera Zvezde i Vojvodine

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Vremenska prognoza – 1. maj

Read Next

Uskršnja čarolija u domu Lidije Vukićević: Glumica se potrudila da sve izgleda kao u bajci