• February 27, 2024

Mojsilović obišao Centar za obuku pasa u kasarni u Nišu, najavio nova ulaganja

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je Centar za obuku pasa u kasarni “Knjaz Mihailo“ u Nišu. U pratnji komandanta Centra, sagledao je realizaciju težišnih zadataka i prisustvovao delu obuke vodiča i službenih pasa, koja se u ovoj jedinici Komande za obuku sprovodi za potrebe Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ovom prilikom su prezentovane i sposobnosti jedinice dostignute nabavkom novih pasa izuzetnog genetskog potencijala koji će biti uzgajani i osposobljavani za protivteroristička i protivdiverzantska dejstva u specijalnim i jedinicama vojne policije Vojske Srbije, kao i novi kapaciteti za smeštaj ljudstva i za zdravstveno zbrinjavanje pasa.

Izražavajući zadovoljstvo stručnošću profesionalnog sastava i kvalitetom rada u Centru, o čemu svedoče i brojna priznanja na domaćim i međunarodnim smotrama pasa, general Mojsilović je istakao da će se nastaviti sa ulaganjem u Centar kako bi ova jedinica zadržala status i ugled koji ima u našem regionu u oblasti dresure, uzgoja i reprodukcije pasa i obuke kadra veterinarske službe.

Današnjem obilasku su prisustvovali načelnik Uprave za logistiku (J-4) Generalštaba Vojske Srbije general-major Srđan Petković, načelnik Kabineta načelnika Generalštaba pukovnik Slađan Hristov i načelnik štaba Komande za obuku pukovnik Milovan Vasić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Амерички суд одбио жалбу мексичког нарко-боса Ел Чапа

Read Next

PRIJAVLJENA EPIDEMIJA VELIKOG KAŠLJA U BEOGRADU – NA ŠTA OBRATITI PAŽNJU? – Beograduživo.rs