• September 24, 2021

Moć malih koraka

Svet se klacka na nekoj pretećoj litici. Ništa nije sigurno, život nije ništa lakši. Ali, izgleda da je tako oduvek bilo, iako se nama čini da živimo u najizazovnijim vremenima, punim paradoksa i oštro suprotstavljenih razlika. Mnogi pokušavaju da se okrenu sebi i pronađu izvor sopstvenog mira, kad je već izvan njih sve tako haotično. U tom nastojanju, suočavaju se činjenicom da ne mogu da naprave neke velike pomake i da promene svoj život, da se ništa krupno neće desiti preko noći i da i dalje moraju da se teturaju nesigurnim stazama i naporno rade. I kad im ne uspe da izvedu revoluciju u svom životu, mnogi se naljute na sebe i na svet, odustanu od lične evolucije, izgube nadu, razočaraju se. Neki shvate šta im se dešava i kako stvari funkcionišu, pa promene svoja očekivanja od sebe i života i počnu da praktikuju mudrost malih koraka. Neki se zaglave u tom obrascu i nastave da ga ponavljaju – stalno se spremaju za veliki korak i stalno ih nešto ometa i sprečava i vraća na početak. Neki shvate da to što im se slične stvari stalno dešavaju i ponavljaju, znači da nisu prešli nivo na kome su i da ih „igrica“ neće propustiti dalje, dok ne savladaju lekciju. Neki ne shvate ni tada. A često, i oni koji su shvatili, ne čine ništa da svoja saznanja sprovedu u praksi. 

Možete čitati razne mudre knjige, o tome kako da razvijate ljubav prema sebi, samopouzdanje i samopoštovanje, kako da održavate svoje telo kao posudu svog duha, da vežbate jogu, meditirate, hranite se zdravo i pokušavaju da slede te korake, kao recept za zdravlje, sreću i samoostvarenje. A ne dešava se ništa. Opet nema pomaka i nema velike promene koja potvrđuje da im se nešto dobro i pozitivno dešava, da se razvijaju i menjaju. I u tome je problem – u primeni recepta. To što je neko drugi pronašao sebe i napravio kvantni skok u svom životu radeći određene stvari, baveći se određenim duhovnim praksama, to je prava stvar za njega. Ne znači da ćete vi, radeći isto to, osećati i postizati to isto. 

Možete pokušati, svakako. Odnekud morate da krenete, pa zašto ne biste od nekih praksi, koje vam se čine izvodljive i koje su dale rezultate za nekoga ko vam uliva poverenje. Možete sprovoditi izvesnu disciplinu u svom životu i biti sasvim zadovoljni samom činjenicom da ste sposobni da se upravljate prema nekoj disciplini. Možete biti zadovoljni osećajem da činite nešto dobro i zdravo za sebe i to vam može biti sasvim dovoljno. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Naomi Campbell je postala mama i uzburkala je internet ovim iznenadnim vestima! – WANNABE MAGAZINE

Read Next

5 načina da svoj dom učinite luksuznijim