Milojević: Timska pobeda; Peruničić: Želimo majstoricu – Sportklub

Košarkaši Mornara poraženi su od Budućnosti u prvom meču polufinalne serije plej-ofa sa 97:88, a pitanje pobednika je rešeno u završnici treće i početkom poslednje deonice, kada su Podgoričani serijom trojki stekli dvocifrenu prednost koju su ljubomorno čuvali do kraja meča.

„Nema vremena za slavlje. Napravili smo samo jedan od dva potrebna koraka za mesto u finalu. Moramo odmah misli da usmerimo ka duelu koji nas očekuje u Baru. Rekao sam pre početka meča da je odbrana ključ uspeha. Ne računajući prvu deonicu, odbranu smo odigrali na izuzetno visokom nivou. Moram da naglasim da je ovo timska pobeda, jer je svaki igrač koji je kročio na parket dao doprinos na putu ka cilju“, rekao je Dejan Milojević i nastavio:

„Naravno da bih voleo da pobedimo u Baru i da izbegnemo majstoricu. Možemo da se nadamo pobedi, ako tokom čitavog meča odbrana bude na niovu na kojem je bila u završne tri deonice prvog meča. U suprotnom, očekuje nas mnogo problema, jer je Mornar ekipa koja poseduje ogroman ofanzivni potencijal“.

Utakmica je donela veliku borbu, ali i veliku nervozu na obe strane. Mornar je imao prilike da prelomi meč u svoju korist, ali ih nije iskoristio. Zbog prigovora arbitrima, Dejan Milojević je dobio jednu, a Mihailo Pavićević je u završnici meča, zbog druge tehniče greške, morao da napusti teren. Samim tim, umesto njega, na pres konferenciji se pojavio asistent Zoran Peruničić.

„Prava plej-ofa utakmica, puna ritma, intenziteta i agresivnosti. Meč je obeležila velika borba, ekipe su se smenjivale u vođstvu. Na našu žalost imali smo mali pad u završnici treće i početkom poslednje deonice, što je Budućnost umela i znala da kazni. Čestitam Budućnosti na pobedi. Okrećemo se revanšu koji se igra u Baru, a nadamo se da ćemo uspeti da izborimo majstoricu u Podgorici„ rekao je Zoran Peruničić.

Revanš meč je na programu 7. maja u Baru, a dilema je – da li će posle meča koji sledi biti poznat finalista ABA lige, ili sledi majstorica u Podgorici, koja bi se igrala 10. maja.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Mark Selbi osvojio svetski snuker tron – Sportklub

Read Next

Barnli poveo pa primio dva gola za poraz od Vest Hema – Sportklub