Milan ostaje bez još jednog obeštećenja: Ode i kapiten – Sportklub

Nastavlja se trend u Milanu da istaknuti prvotimci odlaze iz kluba po istek ugovora kao slobodni igrači. Posle Franka Kesija tim putem ide i Alesio Romanjoli, koji se dogovorio sve sa Laciom.

Donaruma, Čalhanoglu, Kesi i sada Romanjoli. To je poražavajući spisak igrača, koji su bili veoma važni igrači Milana, od kojih je klub u krajnjoj liniji mogao da zaradi ozbiljan novac, a od kojih na kraju neće videti nijedan evrocent.

Eliot je uz pomoć u prvom redu Paola Maldinija i Stefana Piolija, ali i Ivana Gazidisa, uspeo da finansijski stabilizuje klub, ali i istovremeno značajno popravi rezultate na sportskom planu. Ipak, možda i jedini, ali veliki minus je upravo ovaj trend. Jer ova situacija nije samo pogubna sa finansijskog aspekta, već mnogo više sa aspekta renomea. Ovim se šalje poruka da je Milan ipak samo prolazna stanica, što je bilo nezamislivo do pre 10, 15 godina.

Mada, ako ćemo da budemo pošteni, najnoviji odlazak Alesija Romanjolija ipak je možda i malo drugačije prirode. Defanzivac je u klub došao 2015. na insistiranje tadašnjeg trenera Siniše Mihajlovića iz Rome za 25 miliona evra. Viđen je kao kičma Milana u budućnosti, bio standardan gotovo nezamenjiv član odbrane i ubrzo je čak i dobio kapitensku traku.

Međutim, pre dve godine počinju problemi. Slabe partije, pad samopouzdanja. Uskoro je izgubio mesto u startnoj postavi od Tomorija i Simona Kjera, koji je preuzeo i kapitensku traku. Romanjoli više nije bio toliko značajan deo tima i sam je i pod tim utiskom rešio da ide dalje.

Kao destinaciju odabrao je tim za koji navija od rođenja – Lacio. Navodno je 27-godišnji štoper dogovorio petogodišnji ugovor za godišnju platu od tri miliona evra, uz pola miliona što bi mogao da dobije na ime bonusa.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

PROVERITE DA LI STE NA BIRAČKOM SPISKU ZA PONOVLJENO GLASANJE – Beograduživo.rs

Read Next

Nedeljni horoskop: 15. april – 21. april – WANNABE MAGAZINE