Milak pretio, Dreselu zlato i svetski rekord – Sportklub

Američki plivač Kejleb Dresel osvojio je zlatnu medalju na 100 metara delfin a pritom oborio i svetski rekord.

Opravdao je ulogu favorita sjajni američki plivač. Krenuo je od starta žestoko, željan ne samo da osvoji i treće zlato na ovim Igrama, već i da ispliva svetski rekord. Na kraju, iako je opasno zapretio u finišu odlični mađarski plivač Kristof Milak, Dresel je ipak uspeo u svom naumu i popravio ranije postavljen svetski rekord pre dve godine na Svetskom prvenstvu. Sada najbolji rezultat svih vremena iznosi 49.45.

Milaku kao uteha ostaje što je pored srebrne medalje oborio evropski rekord koji sada iznosi 49.68. Bronzu je osvojio Švajcarac Ponti. Dreselu je ovo treće zlato u Tokiju posle 100 metara slobodno i štafete 4×100 metara slobodno, a ukupno peta zlatna pošto je u Rio de Žaneiru osvojio najsjajnija odličja u dve štafete 4×100 metara slobodno i mešovito. Imaće priliku i za četvrto zlato, pošto je izborio plasman u finale sa najboljim rezultatom na 50 metara slobodno.

Na 200 metara leđno za dame dominirala je Australija. Ovoj zemlji pripalo je zlato i bronza. Najbolja je bila Kejli Mekion sa 2:04.68, dok je bronza završila oko vrata Emili Sibom koja je isplivala vreme 2:06.17. Između njih dve našla se Kanađanka Kajli Mas sa vremenom 2:05.42.

Iako nije ponovila fantastičan rezultat iz Rija sa četiri zlata, Kejti Ledecki je i u Tokiju potvrdila da joj nema ravne kada su u pitanju dugoprugašice. Amerikanka je zlatu na 1.500 pridodala i najsjajnije odličje na 800 metara slobodno i tako došla do trećeg olimpijskog zlata u ovoj disciplini, a ukupno sedmog na Igrama od 2012. Sada je pobedila sa vremenom 8:12.57, ispred Australijanke Titmus koja je plivala 8:13.83 što je novi rekord Okeanije. Treće mesto zauzela je Italijanka Kvadarela.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Crna Gora lako izašla na kraj sa Kazahstanom – Sportklub

Read Next

“U ime oca i sina i kuće Gucci” – izašao je prvi trailer za dugoočekivani film “House of Gucci”