Mesta na kojima nećete naći sreću – WANNABE MAGAZINE

Poznajete stanje nesreće? Pa, to je ona iscrpljujuća potraga, u kojoj vam se svaki čas učini da ste pronašli ono pravo, a malo kasnije shvatite da vam se učinilo. Možda tražite na pogrešnim mestima, tamo gde se ono što tražite (šta li to tražite?) uopšte ne nalazi.

Kod drugih ljudi

Pa, kod njih se često ne nalazi ni njihova sopstvena sreća, a kamoli vaša. Ali, mnogi drugi izgledaju tako divno, kad gledate sa strane – a gledate sa strane. Nemate pojma kako su oni dospeli do onoga što imaju, a što vama izgleda nedostižno i za šta verujete da bi vas usrećilo. Ne znate čega su se odricali, čime su plaćali svoje izbore, koliko dugo su se trudili, verovali, sumnjali, padali, ustajali. Prosto, vidite nešto što u vašim očima blista, a ne vidite put do tih blistavih stvari – a taj put sigurno nije posut biserima i dragim kamenjem, budite uvereni. Sa koliko god povoljne i visoke startne pozicije da je neko krenuo, na svom putu se sreće sa iskušenjima, razočaranjima, beznađem. Zato što je to ljuudski put. Svačiji, pa i vaš. Prihvatite se svog puta i nemojte tražiti pobacane bisere, nego ih stvarajte. I ne procenjujte njihovu veličinu i sjaj prema onome što vas zasenjuje. Ono što je vaše, što ste sami iskusili, shvatili, razumeli, dostigli, osvojili – to je dragocenije od svega što ima neko drugi.

U mašti 

Maštanje i fantaziranje je deo ljudske prirode i to možda najbolji deo, jer nam omogućava da zamislimo ono što želimo, ali ako svoju strast izražavate samo kroz fantazije i ne uspevate da je kanališete u kreativno izražavanje, da je materijalizujete, onda ćete većinu vremena uzdisati i osećati se izgubljeno u stvarnom svetu. Beg u maštanje je legitiman ventil za stres, to činimo i kad čitamo i gledamo serije i filmove. Ali, čitanje nam obogaćuje rečnik i podstiče nas na razmišljanje i uvide, a serije i filmovi predstavljaju sadržaje koji podstiču interakciju – gledamo ih zajedno sa bliskim ljudima, ili redovno komentarišemo sa prijateljicama omiljenu seriju. Svet iz umetničkih i zabavnih sadržaja nije obavezno bolji od sveta u kome živimo i često je uznemirujuć, poput onih snova iz kojih se sa olakšanjem budimo. Ali ono o čemu sami fantaziramo, uvek je divno, jer zavisi samo od nas, jer su sve interakcije i dešavanja naša projekcija. 

U stvarnosti, nikada ne možete da ostvarite sve o čemu maštate, u najboljem slučaju, možete da izvedete grubu skicu – sretanje zanimljive osobe, povoljne poslovne okolnosti, ono najbitnije što ćete reći u važnom razgovoru…  Književnici, slikari, umetnici – nikada nisu sasvim zadovoljni svojim delom, koje nikako ne „hvata“ svaku česticu inspiracije i onoga što su želeli da izraze, uvek imaju šta da dodaju, izmene i poprave. I to je realna slika života – nedovršena i nesavršena. Ono što pruža zadovoljstvo i ispunjenje je rad na toj slici. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Klinsman o šansama da preuzme Totenhem: Sve je moguće – Sportklub

Read Next

Vremenska prognoza – 23. april