Mesina: Uspeli smo da svedemo meč na jedan posed, ali… – Sportklub

Sjajan drugi polufinalni meč Fajnal fora odigrali su Barselona i milanska Olimpija. Ipak, više sreće imali su Katalonci, a milanskom timu i Etoreu Mesini ostaje neka dru

Bili su bolji u prvom, a mi u drugom poluvremenu, Pogodili su poslednji šut i pobedili, čestitam im. Ima stvari na koje sam ponosan, kao i stvari na kojima bi trebalo da radimo. Ali to je košarka. U durgom poluvremenu smo odlučili da rotiramo malo igrače, trebalo nam je više fizički jakih igrača.BIli smo blizu pobede i imali smo mnogo poteškoća protiv njih i u regularnom delu sezone, sada smo uspeli da svdemo meč na jedan posed. Sve su to male, kratke epizode – rekao je Mesina.

Šta je rekao na poluvremenu svom timu?

Na poluvremenu morate da govorite o tome kako da igrate dalje, ali nekada igrate protiv tima sa kojim ne radi ni plan A ni plan B i morate da imate plan C i tada pričate sa timom o tome šta da promenite. Moj tim je fleksibilan, brzo se menja, to nije česta osobina ekipa. Moji igrači imaju tu sposobnost da se prilagode ako je potrebno 99 odsto uspeha ide njima. Ove sezone smo naučili da je fizički aspekat igre i atleticizam najbitniji segment košarke. Barselona je bila agresivna, Nikola Mirotić nam je stvarao probleme, ali znali smo to, bili smo svesni toga. Znali smo da protiv Barselone morate da šutirate dobro, ali večeras to nismo mogli.

Po čemu će pamtiti ovu sezonu

Bila je ovo dobra sezona, igrali smo 41 utakmicu, takmičili se sa svima, danas smo timu koji nas je dva puta pobedio pokazali da imamo šanse. Nadam se da ćemo se vratiti ovde sledeće godine.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Lazić i Dobrić: Zaslužili smo titulu i Evroligu – Sportklub

Read Next

Vredelo ga je čekati: Noko MVP finala – Sportklub