• January 25, 2022

MEDICINSKI FAKULTET UVEO KOVID PROPUSNICE ZA STUDENTE I ZAPOSLENE – Beograduživo.rs

MEDICINSKI FAKULTET – Kako prenose domaći mediji, Medicinski fakultet u Beogradu je nedavno doneo odluku da u novoj školskoj godini uvede kovid propusnice za sve koji žele da prisustvuju nastavi i drugim aktivnostima na fakultetu.

Pomenuta odluka se odnosi na studente, nastavnike, saradnike i nenastavno osoblje, a cilj propusnica je prečavanje širenje infekcije. U pitanju je dokument sa nazivom Pravila i način izvođenja nastave u školskoj 2021/2022. godini dok traje aktuelna epidemiološka situacija, koji je donet pozivajući sae na odredbe Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

U odluci se navodi da je prvi uslov za prisustvovanje nastavi i obavljanju drugih aktivnosti na fakultetu je „odsustvo znakova i simptoma akutne respiratorne infekcije i febrilnosti“. Drugi uslov je kompletno sprovedena imunizacija (14 dana posle druge doze bilo koje vakcine) ili dokaz o preležanoj bolesti kovid-19 (otpusna lista iz bolnice ili odgovarajuća potvrda iz kovid ambulante) ili serološki dokaz o postojanju IgG antitela u krvi (ne stariji od šest meseci).

Najnovije na Beograduzivo.rs:

Izvor. Beta, 021.rs

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Admin

Read Previous

Svet dobio novog kralja boksa, Usik skinuo sve pojaseve Džošui pred 70.000 ljudi u Londonu

Read Next

Barsa i Mirotić gaze redom – Sportklub