MAŠINE, RADOVI I SVAKODNEVNI KOLAPS – DO KADA ĆE TRAJATI RADOVI NA BANJICI? – Beograduživo.rs

RADOVI NA BANJICI – Radovi na Banjici odnosno u Crnotravskoj ulici i na raskrsnici Crnotravske i Save Maškovića, traju već nekoliko meseci, tačnije od 23. decembra prošle godine, što je verovatno dobro poznato i svima koji gotovo svakodnevno na ovoj deonici izgube i po više od pola sata zaglavljeni u kolapsu zbog zatvaranja određenih ulica i preusmeravanja saobraćaja.

Prema projektu, Crnotravska je trebala da bude asfaltirana početkom jula, međutim ovaj rok je pomeren, pa se očekuje da radovi budu gotovi krajem avgusta ove godine, odnosno čitav mesec kasnije. Od radova je ostalo da se uradi preostali deo kolovoza i trotoara koji moraju biti usaglašeni sa gasnim instalacijama. Takođe, potrebno je položiti manji deo vodovodnih i kanalizacionih cevi i završiti radove na kontaktnoj mreži i elektroinstalacijama.

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju navode da je do kraja radova u Ulici Save Maškovića, pored Crnotravske, preostalo da se polože elektroinstalacije, da se na levoj strani saobraćajnice završe stubovi kontaktne mreže i da se uradi kolovoz i trotoari.

Od maja, vozila mogu od Paunove do Bulevara oslobođenja stići Crnotravskom i to preko novog kružnog toka koji je izgrađen na raskrsnici sa Ulicom Save Maškovića. Što se tiče gradskog prevoza, on i dalje kruži okolnim ulicama. Radnici trenutno rade na delu kod Banjičke pijace, gde se menjaju cevi, kopa ulica, kao i na pripremanju za postavljanje tucanika.

Nakon završetka radova, Crnotravska i Save Maškovića će imati po četiri trake, što bi trebalo da rastereti saobraćaj u ovom delu grada, kada će se i linije gradskog prevoza vratiti na staru trasu, što će značajno smanjiti vreme prolaska ove deonice.

Najnovije na Beograduzivo.rs:

Izvor: Novosti

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKE VESTI

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Admin

Read Previous

U CENTRU GRADA OSVANULE ANTISEMITSKE PORUKE – Beograduživo.rs

Read Next

ISKLJUČENJA STRUJE ZA PONEDELJAK, 31. MAJ – Beograduživo.rs