Marko Vešović napušta Legiju – Sportklub

Crnogorski fudbaler Marko Vešović napušta Legiju iz Varšave na kraju sezone. Poljski šampion neće mu ponuditi novi ugovor, potvrdio je trener Česlav Mihnijevič.

Vešović je propustio kompletnu sezonu zbog teške povrede kolena, koju je doživio još krajem juna. Marko se nakon operacije ligamenata i dugog oporavka, te dve utakmice za B ekipu, vratio u prvi tim, ali je četiri meča proveo na klupi.

Odluka kluba da mu ne predloži produžetak ugovora, koji mu ističe 30. juna, dolazi nakon objave njegova supruga Tamare na društvenim mrežama, gde je žestoko kritikovala čelnike Legije.

Kada se najbolji fudbaler povredi zato što daje 101% klubu, a vi ga ostavite samog u invalidskim kolicima kada putuje na operaciju u Francusku – da li je to porodica? Kada mu kažete da vi ne možete da pokrijete troškove operacije i rehabilitacije, da li je to familija? Kada mu kažete da prekine oporavak i hitno se vrati u klub iako nije spreman ni 80 odsto zato što vi nemate doktora, da li je to familija? Kada mu kažete da prvo mora da igra četvrtu ligu, u blatu, kako bi se izborio za prvi tim, kada ga ne poštujete i ne date mu da igra ni minut, da li je to familija,“ napisala je Tamara Vešović na Instagramu.

Trener Mihnijevič je naglasio da odluka kluba da ne produži ugovor nije povezana sa aktivnostima njegove supruge na društvenim mrežama.

Odlučili smo da mu ne ponudimo produžetak, ali to ne bih povezivao sa društvenim mrežama njegove supruge. Sudili smo prema sportskim razlozima,” naveo je Mihnijevič.

Marko Vešović je sada slobodan u izboru nove sredine, izvesno je da neće dugo čekati na novi angažman, a priliku da se konačno pojavi na terenu imaće 2. i 5. juna, kada će Crna Gora odigrati prijateljske mečeve protiv selekcija Bosne i Hercegovine i Izraela.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

PONOVO INCIDENT U GRADSKOM PREVOZU – MUŠKARAC UDARIO VOZAČA – Beograduživo.rs

Read Next

Sarajevo će sa Uščuplićem pokušati da spase sezonu – Sportklub