• November 28, 2023

Marka: Da li bi Jugoslavija srušila SAD? Odgovor je da! – Sportklub

Tiražna španska “Marka” zadivljena je partijama košarkaša iz balkanskih zemalja u NBA i Evroligi, pa je u tekstu u kojem navodi učinke igrača iz regiona, postavila pitanje o tome kakva bi bila snaga košarkaške reprezentacije Jugoslavije da se država nije raspala.

U tekstu se navodi da bi to bila neustrašiva ekipa koja bi dominirala košarkaškim parketima, a napravljena je i anketa sa pitanjem, da li bi Jugoslavija pobedila reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država. Za sada je odgovorilo više od sedam hiljada čitalaca, a njih 74 odsto je odgovorilo potvrdno.

U tekstu se nudi i izbor ekipe koja bi, kako se navodi, ‘sejala strah na međunarodnoj sceni’ i ‘dovela u pitanje vladavinu SAD’.

Pomenuti ekipu činili bi Miloš Teodosić, Goran Dragić i Vasilije Micić koji bi se menjali na poziciji organizatora igre, Bogdan Bogdanović, Luka Dončić, Bojan Bogdanović i Nemanja Bjelica na pozicijama šutera i niskog krila, te Nikola Jokić, Nikola Vučević, Jusuf Nurkić, Dario Šarić i Nikola Milutinov na pozicijama pod košem.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Penal, pa poništen gol: Portu samo bod protiv Moreirensea – Sportklub

Read Next

Novčane kazne za Ibrahimovića i Lukakua zbog sukoba u Kupu – Sportklub