Mali trikovi koji će vam pomoći da preživite tropske temperature u gradu – WANNABE MAGAZINE

Čini nam se da nema ničeg goreg od leta u gradu. Leto je namenjeno odlascima na more i uživanju na plaži sa koktelom u rukama, a ne sedenju pod klimom u kancelariji dok se pribojavamo izlaska na pauzu, jer ćemo možda utonuti u beton koji gori od toplote. No, život je nekome majka a nekome maćeha, te smo svi mi koji imamo stalne poslove “osuđeni” na samo dvadesetak dana odmora godišnje, što znači da ćemo deo letnjeg perioda svakako provesti u gradu u kojem živimo i radimo. U tim danima potrebno nam je sve što nam život može pružiti da se rashladimo, a u nastavku teksta vam predstavljamo šest malih trikova koji će vam pomoći da odagnate tropske vrućine iz života, makar nakratko.

Uvek sa sobom nosite vodu u spreju ili sprej za telo

Ako se do sada niste navikli da sa sobom nosite sprej bočicu u torbi, sada nakon globalne pandemije i bočica sa alkoholom u spreju koje su se mogle kupiti svuda, sigurno jeste. Zato, nema izgovora. U svojoj torbi bi u svakom trenutku trebalo da imate bočicu sa raspršivačem u kojoj ćete nositi vodu za rashlađivanje, a u nju možete dodati prirodne sastojke koji će je učiniti mirisnom. Takođe, ako ne želite da nosite čistu vodu, nosite makar kupovni sprej za telo, kako biste mogli da osvežite svoju kožu u svakom trenutku u kojem vam se čini da je vrelina sunca neizdrživa.

Hidratacija je ključ uspeha

Hidratacija organizma i kože značajna je tokom cele godine, a naročito leti, kada brže i lakše ostajemo bez vode u organizmu. Leti bi trebalo da pojačate unos tečnosti u organizam, kao i da koristite proizvode za negu lica i tela koji će vas dodatno hidrirati. Naravno, kada je u pitanju konzumiranje tečnosti, predlažemo vam vodu, vodu sa krastavcem ili limunom, limunadu i ceđene sokove – koji su mnogo bolja opcija od gaziranih, kupovnih sokova ili pak energetskih pića.

Odevni komadi od prirodnih materijala su must have

Kada na sebi ne možete u svakom trenutku nositi samo kupaći kostim (ili kada ne možete jednostavno biti goli), potrebno je da dobro porazmislite o materijalima koji će vam direktno prijanjati uz kožu leti. Tokom cele godine, a naročito u ovom periodu u kojem se pojačano znojite, nije preporučljivo da nosite veštačke materijale poput sintetike i poliestera, koji vam čak u ekstremnim situacijama mogu izazvati iritacije na koži. Preporučujemo vam da se okrenete prirodnim materijalima, poput lana, pamuka ili viskoze – u kojima će koža moći neometano da diše.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Osakin rat sa novinarima: Negativni ste, budite bolji! – Sportklub

Read Next

Baggy, široke farmerke su se vratile – a evo kako ih poznate ličnosti nose u ovoj godini – WANNABE MAGAZINE